Hogyan tudnék angol B2-es szintű nyelvtudást szerezni?
"Most vagyok 10.-es...
ma 22:56"
Majd holnap megmondom, most menjél aludni, hogy amiről ma hallottál, az alvás közben be tudjon épülni az agyadba.
"A nyelvvizsga központnak, legalábbis ahol én csináltam, van felkészülést segítő könyve, ami célzottan az ő vizsga rendszerükre készít fel. Marha olcsó volt, szóval nem megterhelő befektetni. A szóbelire pedig egy barátoddal készülj, az instrukciók, szituációk, témák szintén benne vannak a könyvben. Hallott szöveg pedig konkrétan vicc kategória. Ne félj, ha kicsit specifikusan rákészülsz, marha egyszerű lesz az egész. Sok sikert!"
Kérdező, ezt olyan valaki írta, akinek már megvolt az erős B2 szintű tudása, amikor elkezdett magára a nyelvvizsgára készülni, vagyis annyiból állt neki a készülés, hogy megismerkedett az adott vizsga feladattípusaival.
Ha neked csak alaptudásod van, az jelenthet bármit, de azt még biztos nem jelenti, hogy meglenne a B2 szintű tudásod, úgyhogy előbb azt kell elérned.
Hogy hol tartasz, azt megállapíthatod pl. abból, hogy az iskolában használt tankönyveden milyen jelzés van (A2? B1? a kettő között?, stb.), hogy mennyire találod könnyűnek vagy nehéznek a benne található feladatokat, olvasmányokat, hallott szövegeket, stb., vagy kitölthetsz valami online szintfelmérő tesztet is.
Szóval? Hol tartasz jelenleg? Van olyasmi, ami nehezebben megy, mint a többi? Pl. az olvasott szövegeket jól megérted, de hallás után kevésbé? Vagy beszélni még oké, de írni nem tudsz? Vagy honnan indulsz?
Csak apró megjegyzés: 5 helyesírási, nyelvhelyességi hibát véltem felfedezni egy kb négy soros szövegben...
Mi a helyzet a magántanárral, nyelvi iskolával?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!