Szerintetek sem érdemeli meg a tanár címet egy ilyen "ember"?
Az irásjelek, pont, vessző, kérdőjel mögé viszont szóközt kell tenni.
Ez biztosan hiba
Ettől még ember a tanárod, az embertelenség nagyon nem itt kezdődik, főleg, hogy semmi rosszat nem csinált. A német nyelvben a főneveket nagy betűvel írjuk. Pont. Az én tanárom is leszid, ha figyelmetlenségből kisbetűvel írok egy főnevet, ez szabály, mint hogy a neved kezdőbetűit is nagybetűvel írod. Teljesen jogos volt, amit csinált, ez igenis hiba.
Ha emiatt úgy véled, a tanárodra nem megfelelő jelző az ember, és nem érdemli meg a titulusát, akkor sajnos veled van a baj, megkérdezhetted volna tőle, ha nem érted, miért húzta át, hogy mi a hiba, és nyilván ő is ugyanúgy elmondta volna, hogy ez a szabály.
Hát, ha a magyar főnevet javította át nagybetűsre, akkor tévedett. A legjobb, amit tehetsz, hogy németórán úgy csinálod, ahogy ő szeretné, órán kívül meg úgy, ahogy te szeretnéd. Ettől amúgy még lehet jó tanár, hogy van egy ilyen rigolyája.
Állítólag az egyetemen a matematikus-palántáknak is az egyik tanár megtanítja, hogy a 0 is természetes szám, a másik meg azt, hogy nem az, és mindketten hülyének nézik a másik nézet képviselőit. Ott is egyszerűen meg kell jegyezni, hogy melyik tanárnak mi a "vallása".
Utolsó; Ez a baj,csak elfelejtettem bele írni.
a 10 főnév "elrontása" miatt 3-mast kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!