Bme középfokú nyelvvizsgára megyek (B2) lehet használni szótárt de milyet? angolról magyarra vagy magyarról angolra vagy csak angol szótár lehet? nem írják sehol
Figyelt kérdés
2023. márc. 21. 17:35
1/5 anonim válasza:
Én is arra fogok majd jelentkezni. Nekem azt mondta a tanárom, hogy lehet használni, direkt vettem is kisalakút, mert nekem az a nagyon nagy szótár van.
2/5 anonim válasza:
A honlapjukon megtalálható a vizsgaszabályzat, mely szerint:
"Papír alapú vizsga esetén az írásbeli vizsga egyes feladatai megoldásához szaknyelvi vizsgák esetén
is kizárólag könyvkiadó által kiadott, nyomtatott általános szótár használható. Úgynevezett
tematikus nyelvvizsga-szótárak használata nem engedélyezett. A szótárt/szótárakat a vizsgázó hozza
magával és ő felel azért, hogy azokban semmiféle idegen papír, illetve feljegyzés ne legyen."
3/5 anonim válasza:
Témán kívüli, de remélem megfogadod.
Szerintem célszerű olyan szótárt vinni ami nem olyan vastag (1000 oldal feletti felesleges), elég egy 300-400 oldalas is B2-es szintre, megtalálsz benne mindent ami kell. Nekem bevált a kicsi szótár nyelvvizsgán.
Sok sikert a nyelvvizsgához és remélem sikerülni fog.
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek!☺️
2023. márc. 21. 19:37
5/5 MJozsi44 válasza:
Lehet bizonyos kerdeseknel. De egynyelvu a legjobb meg persze a szinonima szotarak("Treasaurus"nak mondjak angolul) vagy pl a 4000 word for( [link] . A kisszotart mar fejbol tudni kene 80%-ban kozepfoku vizsgara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!