El tudok jutni 4-5 hónap alatt a B1-es szintről B2-esre?
Már 3 éve tanulok iskolában angolt heti 5 órában, de olyan lassan haladunk az anyaggal, hogy én magamtól befejeztem a könyvet (3 leckét, amiben 3-3-3 anyag van. Körülbelül 18 oldalnyi anyag könyvben meg munkafüzetben is), ami nekem csak 6 napig tartott gyakorlással együtt, míg a suliban 1 leckét legalább egy hónapig tanulunk, ha nem több. Befejeztem így a B1-es könyvet és sok nyelvvizsga feladatot is megvsináltam és alig lett benne hibám. Szeretnék az ősszel letenni egy B2-es nyelvvizsgát, amit ha jól haladok szerintem hamar be tudnám fejezni a következő könyvet, kb 2 hónap lenne, de elfoglalt vagyok a belsővizsgák (kiséretségi szerűség, rendes tételes szóbeli, illetve írásbeli vizsga, amiért hármasszorzójú jegyet kapunk) miatt és most kezdtem el a jogsit is, így kevesebb időm van júniusig. De a nyár még így is előttem van, hisz a vezetés már nem vesz olyan sok időt igénybe, dolgozni meg nem terveztem, csak az 50 óra kötelező közösségi munkát megcsinálni.
Szerintetek sikerülne egyedül megtanulnom ennyi idő alatt? (Ősszel terveztem nyelvvizsga felkészítő tanárhoz is menni a nyelvvizsga előtt.)

Ha azt mondjuk, hogy nem, meg sem próbálod?
"Ősszel terveztem nyelvvizsga felkészítő tanárhoz is menni a nyelvvizsga előtt."
Ha addigra már B2 szinten leszel, nem tanárra lesz szükség, hanem csak arra, hogy megismerkedj a feladatokkal, ahhoz meg elég, ha megnézed az online mintafeladatokat pl. itt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!