Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen szókincs kellene...

Milyen szókincs kellene ahhoz, hogy megértsek egy eredeti, angol nyelvű Stephen Hawking könyvet?

Figyelt kérdés

Jelenleg körülbelül 1000 szavas angol szókinccsel rendelkezem. Ezt onnan tudom, hogy feljegyzem a füzeteimbe a szavakat, amiket innen-onnan kiveszek, aztán folyamatosan tanulom.

Elkezdtem olvasni Stephen Hawking - Brief answers to the big questions című könyvét (innen is vettem ki szavakat), hogy gyakoroljam azt, hogyan kell az angol mondatokat összerakni, legyen előttem minta.

De azzal szembesültem, hogy sok angol szó van még a világon, amit még nem ismerek. Kb. mennyi szóra lenne szükség ahhoz, hogy megértsek egy ilyen könyvet?

2023. márc. 10. 06:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
75%

Nem baj, ha nehéz az angol, majd két kézre fogod.

Egy krimiben nem fontos, hogy pontosan milyen bokorban bujkált a gyilkos, de egy fizikakönyvben a fizikai fogalmak igen.

Azt javaslom, hogy vegyed meg ugyanazt a könyvet magyarul és angolul, és ha valamit nem értesz, akkor a fordítást is nézzed meg.

2023. márc. 10. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!