Mi a különbség a 2 angol mondat között?
Figyelt kérdés
I like watch tv
I like watching tv
2023. márc. 4. 11:33
11/13 anonim válasza:
Köszönjük a diagnózist, és a magyarázatot, mindenki okosabb lett. Az utolsó hozzászólásodban meg keresd meg saját magad, nem lesz nehéz megtalálni.
12/13 anonim válasza:
A gerund vagy infinitive vitához: a britek az ing-es változatot, az amerikaiak meg a to-s változatot preferálják általában.
13/13 anonim válasza:
#11 én minek keresném meg? Én pont hogy tudom, mi van bennük, azért hivatkoztam rájuk. Ez ennyire érthetetlen volt neked? De ezek szerint a google túl magas, bemásolom neked a Murphyből, de a többit majd, ha felfejlődtél, keresd meg magad:
There is a difference between I like to do and 1 like doing:
1. I like doing something = I do it and I enjoy it:
□ 1 like cleaning the kitchen. (= I enjoy it.)
2. I like to do something = I think it is a good thing to do, but I don’t necessarily enjoy it:
□ It’s not my favourite job, but I like to clean the kitchen as often as possible.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!