Anyanyelvi szinten csak az adott országban élve tanúlható meg egy nyelv?
Nem én ragaszkodom foggal körömmel az állìtásomhoz. Nem gondolom beképzeltségnek ha az ember kicsit magasabbra teszi a lécet mint a nagy átlag. Igenis vannak nagyon jó nyelvérzékkel rendelkező emberek. Én sajnos nem tartozom közéjűk, szóval valószínűleg igazad van, hogy ilyen szintre nem jutok el de azt kizártnak tartom, hogy senki ne lenne képes rá x év kint élés után.
Ezt a nagyképű megjegyzést meg nem igazán tudom hova tenni.. Csak beszélgetünk, nem értem miért kell mindjárt agresszívnek lenni?
10: igen. anyanyelvi szinten beszélek angolul, 7 éves kortól 4 évet töltöttem amerikai suliban, utána a magyarral voltak gondjaim. Elmúlt 20 évben munkámban csak az angolt használom, és új kollégák mindig amerikainak hisznek, amerikaiak is.
Franciát, németet felsőfokon beszélem, de ott természetesen azonnal felismeri mindenki hogy nem az anyanyelvem, mivel ezeket magamtól tanultam és hiába élek német nyelvterületen 15 éve, otthon többnyire magyarul beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!