Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Anyanyelvi szinten csak az...

Anyanyelvi szinten csak az adott országban élve tanúlható meg egy nyelv?

Figyelt kérdés
Akinek ez már sikerűlt az, hogy érte el ezt a szintet?

2023. febr. 28. 09:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%
4 éve nekem mondta pár angol anyanyelvű hogy ha nem tudnák hogy magyar vagyok simán hinnék hogy anyanyelvű vagyok. És sose éltem külföldön szóval nem.
2023. febr. 28. 09:38
 2/15 anonim ***** válasza:
67%
Ha valakinek dícsérik a nyelvtudását, akkor nem jól beszél. Ez alap tétel odakint! Nem, nem sajátítható el anyanyelvi szinten. Nagyon jól elsajátítható, de vagy akcentusod marad, vagy minimális eltéréssel fogsz beszélni.
2023. febr. 28. 09:45
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
A fiam online játék közben a Discordon beszélget a lengyel, ukrán és angol haverjaival játék közben, angolul. Nagyon jól beszélik a nyelvet. De kihallom, hogy közülük ki az angol. A többiek túl szépen beszélik a nyelvet.
2023. febr. 28. 09:56
 4/15 anonim válasza:
50%

Én nulláról 1 év alatt értem el a C1-es szintet.

Majd kimentem két évre nyelvi közegbe intenzíven tanulni.

Ez mellé abszolút hallásom van, illetve úgy alakúlt ki a beszédszervem, hogy nem tûnik fel, hogy tanultam az adott nyelvet.

Amúgy mi számít anyanyelvi szintnek?, mikor az átlag angol 3-5000 szót használ, illetve a temérdek igeidôt nem is ismeri stb..

Ez amúgy igaz a magyarokra is.

Más olvasás és beszéd útján elsajátítani a nyelvet (ráérzéssel) és más nyelvészkènt, nyelvtan tanárként, kommunikációs trénerként stb.

2023. febr. 28. 09:59
 5/15 NTBS ***** válasza:
Szerintem csak az adott országban sajátítható el anyanyelvi szinten.
2023. febr. 28. 14:53
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ahogy lejött a többség úgy gondolja, hogy nyelvi környezetben kell élni egy ideig.
2023. márc. 1. 15:45
 7/15 anonim ***** válasza:

#4:

nem a szavak számától függ. Tudhatsz te 20.000 szót is, de ha nem jól használod őket vagy rossz a kiejtésed, senki nem fogja mondani hogy anyanyelvi szinten beszéled, a 3000-es szókincsű putri angol munkás meg a művelt angolhoz képest is másképp használja rosszul a szavakat, ezért ő anyanyelvi szintűnek mondható.

Pl ha magyarul azt írod hogy "muszály" vagy "báncsa a fülemet", még anyanyelvinek mondanának, de ha olyanokat írsz hogy "virágnek" vagy "leborult a víz a pohárból" akkor tudod hogy az illetőnek nem magyar az anyanyelve.

2023. márc. 2. 09:19
 8/15 anonim ***** válasza:
Anyanyelvi szinten akkor sem sajatithato el, ha az adott orszagban elsz. Aki ezt allitja, az nem mond igazat. Tudom, miröl beszelek. En jol tudok nemetül, nemet nyelvü területen elek regota, de minden külföldiröl- aki nagyon jol beszeli a nyelvet, azoknal, is hallom, hogy nem anyanyelvi. Egyertelmüen. Ha valaki nagyon jol tud egy nyelvet, meg nem azt jelenti, hogy anyanyelvi szinten tudja. Egy gyerek, akinek egy idegen nyelv egyebkent nem az anyanyelve, de abban az orszagban el, az ovodaban, jatszoteren, TV-ben, iskolaban az adott orszag nyelvet hallja, beszeli, az elsajatitja automatikusan az egyebkent anyanyelve mellett a 2. anyanyelvet. Itt nem lehet a különbseget eszrevenni. De 11-12 eves kor utan- ha egy gyerek ekkor kerül egy mas nyelvü környezetbe, akkor mar nem megy az, ami 11 eves kor alatt automatikus. Ezeknel a gyerekeknel mar soha nem lesz az a nyelv anyanyelvü szintü.
2023. jún. 11. 17:36
 9/15 anonim ***** válasza:

8: ez nem teljesen igaz. Természetesen felnőttként nehezebb anyanyelvi szinten elsajátítani egy nyelvet, de egyáltalán nem lehetetlen. Ismerek olyat aki 18 után ment ki usaba, 20 év után a magyarja nagyon angolos, az angolja meg teljesen natív. Persze felesége, gyerekei vannak és otthon is kizárólag angolul beszélnek.

Szóval az intenzitástól függ. Ha rendszeresen beszélsz magyarul is külföldön, akkor kis eséllyel leszel csak anyanyelvi szintű. De ha pl családban is csak a helyi nyelvet beszéled akkor 5-10 év után simán lehetsz anyanyelvű.

2023. jún. 11. 21:39
 10/15 anonim ***** válasza:
9- Ez nem igaz. Barki allithatja magarol, hogy az idegennyelv tudasa nativ, ami azonban nem igaz. Ezt csak egy anyanyelvi tudja megallapitani, vagy aki abban az orszagban el, es nagyon jol beszeli az orszag nyelvet. Nalad fennt all, hogy angol az anyanyelved, vagy az USA-ban elsz? Mint irtam, tudom, miröl beszelek. Vagy lehet, hogy neked mas fogalmad van az anyanyelvi szinten. Az en ferjem nemet, a gyerekeimmel is nemetül beszelek, a munkahelyeken is, kizarolag nemet TV-t nezek, Magyarorszagra csak egyszer megyek egy evben, nagyon jol beszelek nemetül, de nem anyanyelvi szinten.
2023. jún. 12. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!