Mennyi idő semmiről alapfokú nyelvvizsgáig eljutni németből?
Nekem 4 év volt a B2, amíg gimiben tanultam. (Magántanárom nem volt.) Illetve az első két évben nagyon rosszul tanítottak, az utolsó kettőben nagyon jól.
Plusz infó: ebben a négy évben 2 másik nyelvvel is foglalkoztam (2 közép érettségi, 1 emelt, 1 OKTV, 2 B2-es nyelvvizsga)
Plusz infó: Nem vagyok nyelvzseni, sőt, inkább reálos beállítottságú vagyok, erre koncentráltam, nyelvet nem annyira szerettem tanulni, nem voltam túl szorgalmas, kivéve a hajrákban, vizsgák előtt.
Szerintem sokmindentől függ, pl milyen más nyelveket tanultál és mennyire mennek. De 1 év intenzív tanulással szerintem azért teljesíthető. 2 év meg bőven elég. Anyanyelvi környezetben + nyelvtant rendesen tanulva akár fél év alatt is megvan, ha jól fog az agyad (pl fiatalabb korban fogékonyabbak vagyunk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!