Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kinek milyen tippje van...

Kinek milyen tippje van egyéni felkészüléshez C1 Advanced nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés

A B2-es nyelvvizsgát már 3 éve megkaptam emelt érettségivel, azóta nem "tanulom" az angolt. A mindennapi életben használom csak applikációkon, internetes tartalmakhoz, angolul nézek minden fimet, sorozatot stb. Általában felirat nélkül is megértek mindent, és a passzív szókincsem, tudásom is lényegesen gyarapodott, viszont a "szövegalkotásos" jellegű speaking/writing rutin visszafejlődött.

Van valakinek valami tippje, hogyan tudnám a passzív tudást hatékonyan átültetni a beszédbe és írásba?

Próbáltam már a szókártyázást, szótárazást de egyik sem jött be sajnos. Hiába írom le valahova, soha nem veszem rá magam, hogy elővegyem újra. Magolni sem tudtam soha, viszont ha többször egymás után látom bizonyos ideig ugyanazt a szót/kifejezést az különösebb erőfeszítés nélkül is örökre megmarad.

2023. febr. 11. 11:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyelvtanfolyam. Csoportos.
2023. febr. 11. 11:21
 2/4 anonim ***** válasza:
2023. febr. 11. 11:28
 3/4 anonim ***** válasza:
a "szövegalkotásos" jellegű speaking/writing rutin visszafejlődött. - Mert nem használod. Használd, ennyi.
2023. febr. 11. 13:08
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
Használja, csak nem írásra meg beszédre. Ezért lenne jó egy csoportos nyelvtanfolyam.
2023. febr. 11. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!