Hogy lehet megtanulni felsőfokon angolul?
B2 szint ment egy időben hiszen sikerült a nyelvvizsga, de azóta nem használtam. Most újra akarom kezdeni, visszahozni a B2-t, nyelvsuliba is fogok járni. Na de a felsőfok... Annyira nehéznek tűnik nekem. Nyelvvizsgát nem szeretnék, inkább csak nagyon jól beszélni és érteni. Írni tudok, az nekem nem nehéz. A célom jobb fizetés, ha valaki felsőfokon beszél angolul azért elég jól lehet keresni, nem olyan alap, mint a középszint. Papír sem mindig kell hozzá.
Aki felsőfokon beszél, hogy tanult meg? Én már 30 éves vagyok nem olyan fogékony az agyam mint egy gyereknek.
Ha írni tudsz, akkor beszélni is.
Az írás, mint skill mutatja a legjobban, hogy valójában milyen szinten állunk egy nyelvvel, mert írásban minden ott van feketén-fehéren a papíron nem lehet elsumákolni semmit.
Elsővel vitatkoznék, a beszéd az ahol nem lehet sumákolni, hiszen pont hogy írás közben van idő gondolkodni, javítani, átfogalmazni hogyan is akarja kifejezni magát az ember.
Használni a nyelvet, ennyire egyszerű (nem azt mondom hogy könnyű, de egyszerű). Olvass, hallgass, beszélj.
"Papír sem mindig kell hozzá."
Dehogynem, munkahelyen ilyen szituáció van?:
"főnök, már jobban beszélek angolul" "emeljétek meg a csávókám fizuját"
Olvass rengeteget angolul (nem csak sima cikkeket, tudományos cikkeket is) meg vannak fent c1 nyelvvizsga feladatok, azokat is nézegesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!