Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvvizsga központ a...

Melyik nyelvvizsga központ a legkönnyebb és legemberbarátabb?

Figyelt kérdés
Angol B2 nyelvvizsgát szeretnék. Melyik nyelvvizsga központnál vannak a legjobb tapasztalatok? Illetve melyik a legkönnyebb?
2023. jan. 27. 18:35
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem a BME a legkönnyebb. De függ attól is, hogy neked melyik fekszik jobban.
2023. jan. 27. 19:57
 2/2 anonim ***** válasza:

Én angol B2-őt Languagecertnél tettem, C1-et ECL-nél. Nekem az ECL összességében szimpibb amúgy. Igazából szerintem érdemes megnézni a mintafeladatokat. Én pl. a C1-es vizsgára jelentkezésem előtt megnéztem az ECL és a Languagecert írásbeli mintafeladatait, és én az ECL-t egyértelműen könnyebbnek éreztem.

De azért magában a feladatokban, a vizsga felépítésében is vannak különbségek, pl. Languagecertnél 4 db szövegértés, ECL-nél csak kettő van. A languagecertnél az írásbelire (olvasáskészség és íráskészség) 130 perc van, az ECL-nél pedig 45 perc az olvasásra, 60 perc az írásra. Szóval most a neten ezeket az infókat csekkoltam is, és a lényeg, hogy igen, a Languagecertnél ha jól értem (és ha jól emlékszem), akkor egyben van a szövegértés és az írás, és összesen 130 perced van rá, és úgy osztod be, ahogy szeretnéd. Szóval igazából 130 perc 4 szövegértésre és 2 fogalmazásra. Döntsd el, hogy ez így neked szimpi, vagy inkább szimpibb, ha van az ECL-nél 45 perced 2 szövegértésre, majd 60 perc kettő fogalmazásra.

De pl. a B2-es és a C1-es Languagecert szóbeli témakörök is nekem sokkal szimpatikusabbak, mint az ECL-es. Mármint igazából kérdezhetnek bármilyen kérdést a szóbelin, de maga ahogy a weboldalon leírják a témakörökön belül a kulcsszavakat, úgy a Languagecert témakörei szimpatikusabbak. De pl. Languagecertnél egyedül vizsgázol, de ECL-nél párban. Neked pozitív vagy negatív az, hogy párban kell vizsgázni? Ezt mi nem tudhatjuk.

Szóval most nekem csak ezzel a kettővel vannak tapasztalataim, de ezt az egészet csak azért írtam le, mert talán ez megmutatja, hogy azért vannak kisebb-nagyobb különbségek a nyelvvizsga központok között, szóval mindenképp érdemes utána olvasni és nem csak valaki ajánlása alapján valahova random bejelentkezni. Szóval az adott nyelvvizsgaközpont konkrét mintafeladatait, a vizsga felépítését (mennyi feladatra mennyi perced van), és a szóbeli témaköröket, a szóbeli felépítését is érdemes megnézni, és azok alapján dönteni..

2023. jan. 29. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!