Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyiket tanuljam először és...

Melyiket tanuljam először és hogyan, hogy hatékony legyen? (suliba sose sikerült az angol)

Figyelt kérdés
Angol; Japán; Hindi
2023. jan. 11. 16:23
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Mindenképpen az angollal kezdj! Már csak azért is, mert biztos vagyok benne, hogy a japánhoz és a hindihez is lényegesen több tanító, magyarázó anyag érhető el angolul, mint magyarul, így az angoltudás nagy segítségedre lehet a japán ill. a hindi tanulása során.
2023. jan. 11. 17:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Az első nagyon jól mondja :)

Milyen szinten vagy most angolból? Egy egyszerű beszélgetést le tudnál bonyolítani, videókat, filmeket nagyjából megértesz? Ha bármi segítségre van szükséged vagy gyakorolni szeretnél, nyugodtan írj, jelenleg C1-es szinten vagyok és szívesen segítek ^^

2023. jan. 11. 17:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát olyan pár szót megértek de ha beszélik a nyelvet se ismerem fel, kettessel mentem át belőle kb mindig, bár középsuliba 1 tananyagot vettünk fél évig, általánosba meg a portás ült bent mert sose volt tanár.
2023. jan. 11. 17:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor nem is csodálom, tanár és tapasztalat nélkül nehéz belevágni. Sebaj, a motiváció a fontos! Ha tényleg csak minimális szókincsed van, érdemes megnézni néhány "leggyakoribb szavak" oldalt, természetesen fordítással. Én szívesen tanulok szókártyákkal, a legtöbb embernek bejön, érdemes megpróbálni. Emellett kezdeteknél segít ha angol dalokat magyar felirattal hallgatsz, abból jegyzetelsz, persze ez általában nem tükörfordítás, de egy irányt adhat. Nagyon sok nyelvtanulós alkalmazás van és az angol kb. mindenhol opció, nézz meg néhányat, melyiknek tetszik a rendszere, felépítése. Sok sikert!
2023. jan. 11. 17:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy, attól függ, de a helyedben mindenképpen nyelvoktató anyagot választanék, amiben nagyon sok párbeszédes hanganyag van és lehet hallgatni és ismételni utána hangosan a szöveget.

[link]

Ha az alapokat megtanulgatod így, akkor rá lehet feküdni igényed szerint a nyelvtanra is később.

2023. jan. 11. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!