Hogyan tanuljak hatékonyan angolul?
Valahol logikus, hogy a sorozatozástól-filmnézéstől, ami lényegében hallásértés, nem fog közvetlenül fejlődni a beszédkészséged.
Minél több mondatot "raksz össze" magadtól, annál jobban fog menni. Írj naplót angolul, találj ki párbeszédeket, történeteket stb., tehát ténylegesen használd a nyelvet te magad is, ne elégedj meg a passzív megértéssel.
Nekem ami nagyon megtolta a szókincsem, az a readlang nevű eszköz. Ehhez persze kellett, hogy szeretek olvasni. Az a lényege, hogy feltölthetsz bele szövegeket, például én a kedvenc könyveimet töltöttem fel (angolul). Aztán amikor olvasod, az egyes szavakra rákattintva a google translate lefordítja és föléírja. Nyilván nem mindig pontos, de a leggyakoribb, legfontosabb szavakra általában jó.
És a lényeg: mikor a szöveg végére értél, vagy tulajdonképpen bármikor, előveheted az ismeretlen szavakat, és szókártyaként gyakorolhatod. De úgy, hogy a szövegkörnyezetet is megmutatja, nem magában a szavakat tanulod. Ez nekem azért is motiváló, mert szívesen idézek fel mondatokat a kedvenc könyveimből.
A google translate mellett be lehet állítani másik fordítóprogramot, pl. sztaki szótár. Utólag át lehet nézni a kártyákat, és az esetleg hibás fordításokat kijavítani (és sokszor kell is). A gyakorlásnál a leggyakoribb ismeretlen szavakat veszi előre, így nagyon hatékonyan be lehet foltozni a legkritikusabb lyukakat a tudásodban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!