Hogy értsem meg az angolt?
Teljesen el vagyok keseredve. Szóval szeretnék nagyon megtanulni angolul, de a fő problémám hogy nekem az angol egy rébuszokban beszélő nyelvnek tűnik. Hiába ismerem a szöveghez tartozó környezetet-témát egyszerűen teljesen értelmetlen szöveg jön ki nekem a saját fordításomban. Egy kifejezésnek több jelentése van és nem tudom társítani.
Milyen trükkök vannak hogy könnyebb dolgom legyen, a rengeteg gyakorláson kívül?
Kezdetben tényleg nehéz értelmezni, összerakni, nem a magyar gondolkodás móddal kell gondolkodni, ezt kicsit el kell felejteni :)
Előző jól mondta. Sorozatok, filmek stb.
Nekem nagyon bevált még, hogy minőségi fordításokat ( pl könyvek ) kezdtem összehasonlítani a két nyelven . Utána jobban at láttam, hogyan kell értelmezni és egymás után rakni a dolgokat, hogy ne egy nyers fordítás legyen. A szövegkörnyezet tényleg sokat tud segíteni, hogy a több értelmű szavakat tudd értelmezni. Nekem néha már ki sem kell keresnem az idegen szót sem, rájövök a szövegből .
Fordítani akarsz, amit jobb mielőbb abbahagyni. A szövegkörnyezetből ki fogod tudni következtetni mi az, de nem kell magolni a jelentését és aztán visszafelé fordítva a mondatokat megpróbálni újakat alkotni. Ez így nem megy.
Nézz Netflixet audio kommentárral sokat, ott örökké ismétlik, hogy "bemegy a szobába", "felkapcsolja a lámpát", "látszik a kanapé", stb. stb. Minden gyakori hétköznapi dolgot. Így megjegyzed őket anélkül, hogy lefordítanád, vagy kiírnád és bemagolnád, hogy mi az a kanapé, vagy menni. Ráadásul mondatban tanulod meg, így jó is lesz a nyelvtanja.
Hát de ne magyarul nézd xd Az is jó, ha a régi kedvenc meséidet megnézed angolul, azoknak könnyű a nyelvezete. Ezen az oldalon sok minden fent van angolul angol felirattal:
hdtoday.tv
Angolul beszéljen a narrátor nem magyarul.
Az úgy hatásosabb lesz.
Én németűl tanúltam így.
"szeretnék nagyon megtanulni angolul"
Melyik nyelvkönyből tanulsz? Anélkül nehéz lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!