Milyen nyelvkönyvet használjak tanuláshoz?
Régebben tanultam angolt, meg is értem egy részét, de szeretném az elejétől elkezdeni az alapoktól. Duolingo és egyéb tanuló appot használtam, de nem éreztem hogy fejlődtem volna.
Néztem könyveket, de annyi a felhozatal, hogy nem tudom melyiket lehetne érdemes megvenni.
A következő könyveken akadt meg a szemem:
PONS Nyelvtanfolyam kezdőknek - Angol
EASY Angol nyelvtanfolyam - Kezdő nyelvtanulóknak
Illetve nézegettem tankönyveket is amiket iskolába használnak, de azt nem tudom mennyire alkalmas otthoni használatra.
Természetesen ha tud valaki jobbat szívesen fogadom, viszont ha lehet olyan könyveket amit a könyvesboltba is meg lehet venni, és nem kell az antikvárokat körbejárnom a városba.
Köszönök szépen minden segítséget!
Színes kérdések:
A vizsgafelkészítős könyveket még hagyjad. Egyébként se annak alapján érdemes nyelvvizsgát választani, hogy milyen könyvhöz jut hozzá az ember.
"nyelvkönyv, amiben magyar magyarázatok vannak, azt többnyire magyarok írták. Azt meg megtanulni ürülék.
Vagyis magyar angoltanárhoz menni, hogy elmagyarázza a nyelvtant, az is eleve ürülék? Nem, nem az.
"Itt van például a fentebb említett Báti-Véges, a hatvanas évekből"
Ja, a 21. században talán nem több mint fél évszázados könyvet kéne elővenni...
"van olyan magyar által írt angol nyelvkönyvem, amiben szétröhögi magát az ember a mondatok olvastán"
És abból, hogy van olyan, az következik, hogy eleve mind ürülék, ha magyarok írták? Egyáltalán nem.
"kéne az elején nyelvtanár, aki az eredeti forrás tankönyvnél helyettesíti a magyar magyarázatot"
Jó reggelt...
"beszerezni egy fél tucat (és ez nem vicc) nyelvtankönyvet"
Minek??? Hogy elvesszen a sok információ között? Ostobaság. Csak megnehezíti a saját dolgát. Nem nyelvésznek készül, csak nyelvet akar tanulni.
"lehetőleg már olyant, amiben angol nyelvű magyarázatok vannak. De ha már ismerős az angol, akkor pont itt vagy, nem?"
Ha már itt van, hogy angol nyelvű magyarázatokkal is elboldogul, akkor pont elég az az angol nyelvű magyarázatokat tartalmazó nyelvkönyv, amit választ, vagy esetleg mellé pl. a Murphy: English Grammar in Use, nem kell magyar nyelvű nyelvtankönyv (főleg nem mindjárt legalább hat).
"Elkezded bármelyik neves nyelvkönyvcsaláddal"
Nem is annyira az a lényeg, hogy neves legyen, hanem hogy megbízható kiadónak a mondjuk 2000 utáni kiadványa legyen, vagyis hogy megbízható minőségű legyen, és nyelvileg elég friss.
"és ott van magyarul nyelvtannak a Dohár, a Magyarics, a Lázár..."
Ők is magyarok. Akkor ezek mitől nem ürülékek? Döntsd már el, hogy mit akarsz mondani...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!