Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen stratégiát ajánlanátok...

Milyen stratégiát ajánlanátok egy ilyen nyelvtanuláshoz?

Figyelt kérdés

Rendeztem, hogy mit szeretnék az életben, és tudom azt is, hogy mi kell ahhoz, hogy addig eljussak. Ehhez - többek között - nyelvtudásra van szükségem. Méghozzá első körben az angol, a német, és a japán nyelvet kellene megtanulnom, fokozatosan. Azonban más dolgokkal is foglalkoznom kell, de ha csak erre a három nyelvre összpontosítok, akkor sem haladok igazán. Tehát hiába van időm, nincs egy jó stratégiám.

Össze-vissza tanulom a 3 nyelvet, kapkodok össze-vissza, és végül tétlenségbe esek, már azt veszem észre, hogy más dolgokkal sem tudok foglalkozni.

Ez így nem mehet tovább, ugyanis vészesen fogy az időm, és így fogok tudni levizsgázni ezekből a nyelvekből, márpedig ez nem történhet meg.

Akinek van valamilyen tippje, azt szívesen fogadnám.

Nincs sok időm, max pár évem még, így ezt is vegyétek számításba (nem vagyok halálos beteg, de a magánéletem zűrös, így nem sokáig lesz időm nyelvet tanulni nyugodtan. Ezért akarok legalább alap-középszintig gyorsan eljutni, mert az idő ellenem dolgozik)

2022. dec. 7. 14:36
 1/3 A kérdező kommentje:

Amúgy a magánéletemről még annyit, hogy ingyen lakhatok a család egy lakásában egyedül. Fizetik nekem, hogy gyűjthessek pénzt meg be tudjam fejezni a tanulmányaimat, de aztán el kell innen mennem, (és el is akarok menni!).

Egy pár évig tehát tudok dolgozni a nyelvtanuláson nyugodtan.

2022. dec. 7. 14:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Nálam az működött, hogy volt egy kiemelt nyelvem, elsősorban azzal foglalkoztam, nyelvvizsgára készültem. Közben tanultam a többit is, de kevésbé.
2022. dec. 7. 19:29
 3/3 A kérdező kommentje:
Ez jutott eszembe nekem is
2022. dec. 7. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!