Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Honnan tudom eldönteni a...

Honnan tudom eldönteni a németben, hogy tárgyeset, vagy részes? Az előttem az részes eset. (Vor Mir) Az elém viszont tárgyeset. (Vor mich) Ezeket mindet be kell magolni? Vagy meg lehet valamiről különböztetni?

Figyelt kérdés
2022. dec. 3. 14:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Meg. Ez esetben meg. Amikre te rá kérdeztél, azok a kettős esettel járó elöljárók (nem minden elöljáró ilyen, de a vor pl igen). Keress rajuk kidobja, melyek ezek (pl: zwischen, vor, an, auf, unter, hinter, neben, in), amik inkabb irányra vonatkoznak. Pl: mit az csak részes esettel van, vagy a für csak tárggyal, ezeket nyilvan meg kell tanulni. De a kettős esettel járó elöljárók eseteben a Hová kérdésre targy a Hol kérdésre a részes esetű alakot alkalmazzuk. Pl: hová? elém vor mich, hol? előttem. Rá kell tudni kérdezni ahhoz, hogy megállapithatsd melyiket kell alkalmazni.
2022. dec. 3. 16:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Ahogy a magyar nyelvben is "bemagoltad", hogy hol kérdésre ban-ben, hová kérdésre ba-be - na ugyanígy a németben is tutira megjegyezheted, hogy hová kérdésre Akkkusativ, Hol kérdésre pedig Dativ. :)
2022. dec. 3. 17:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hová Akkasztod a HolDat?

Ez segít. Hová tártyesetet vonz, hol pedig dativot.

2022. dec. 3. 20:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem az volt a mankó, hogy ami tt-re végződik magyarul (alatt, fölött, mellett, között, előtt, mögött), az részes eset; ami é-re vagy á-ra (alá, fölé, mellé, közé, elé, mögé), az meg tárgyeset. Nekem ez egyszerűbb volt, mint végiggondolni, hogy hol vagy hova kérdésre válaszol-e.
2022. dec. 3. 21:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Ahogy mondták: Hová? T Hol? R Én azzal közöttem össze, hogy a tárgyeset egy kis tinglitangli gyenge kis ragozás, de a részes már sokkal erősebb. (ne keress benne logikát) Ha azt mondom hogy megyek valahova azt nagyon könnyű mndani, na de az már sokkal komolyabb dolog ha valahol ott vagyok. Hülyeség, de megjegyeztem. Ha meg a négy ragozást megtanultad mind a 3+1 nemben akkor nem lehet gond ebből sem.
2022. dec. 4. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!