Német középfokig (teljesen nulláról) van esélyem pár év alatt eljutni 104-es IQ-val 31 évesen?
Teljesen nulláról szeretném elkezdeni a nyelvet, mert ki akarok majd költözni egy éven belül Ausztriába olyan szintű nyelvtudással amivel komolyabb ügyeket is tudok intézni (orvosi ellátás, állásinterjú), szóval nem idénymunkára vágyom.
Viszont angolból is annyit felejtettem (a középfokból), hogy épp csak képes vagyok konyhanyelven kifejezni magam egyszerűbb témákban.
Félek, hogy azért nem megy a nyelvtanulás, mert alapból rossz kognitív képességeim vannak (lásd a kérdést) és azért fiatal sem vagyok már.
Szerintetek a fentieket figyelembe véve mennyi esélyem van a célom elérésére?
Illetve ha szorgalmas leszek, akkor mire számíthatok a nyelvtanulásom során?
Pár év alatt középfokra 80-as IQ-val is el lehet jutni. :)
És már ennyi IQ is elég ahhoz, hogy rájöjjön az ember, nem az éveken van a hangsúly, hanem hogy mennyit foglalkozik vele. Mert ha heti két órát, akkor öt év sem elég, ha meg napi hármat, akkor nem kell egy év sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!