Mit gondoltok, felsőfokú német nyelvtudás után mennyi idő lenne rendszeres tanulással megtanulni legalább középfokon svédül vagy norvégul?
Figyelt kérdés
Ha nem is naponta, de kétnaponta biztos időt tudnék szakítani a tanulásra. A német jól megy, szeretem is, ezért is gondoltam egy másik germán nyelvre.2022. nov. 9. 21:38
1/3 anonim válasza:
A svéd kiejtése elég nehéz. A norvégból meg van Bookmål meg Nynorsk változat, de attól hogy megtanulod az előbbit, még nem biztos, hogy érteni fogod az utóbbit beszélőket...
Szóval egyik sem könnyű nyelv a kiejtés miatt. Az, hogy jól beszélsz németül segíthet ugyan valamennyit, de ettől még nem lesz egyik sem annyival könnyebb, mintha nem is tanultál volna már németet.
2/3 anonim válasza:
Kb. annyi, mint nélküle. A németnek nem sok köze van svédhez, norvéghoz: amennyit segít a közös szókincs, annyi munkát jelent megtanulni, hogy máshogy kell kiejtened, más a jelentés.
3/3 anonim válasza:
Gondolom, ugrani fognak a "nem sok köze van" megjegyzéshez: persze két germán nyelvről van szó, de tanulás szempontjából írtam ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!