Van ilyen angol szótanító oldal vagy alkalmazás?? (lent kifejtem)
Tele van az internet angol nyelvtanító oldalakkal, videókkal, alkalmazásokkal, és én nem találom a tűt a szénakazalban.
Olyan ingyenes, interneten elérhető szótanító tananyag kellene (legjobb lenne egy mobilalkalmazás, de weboldal vagy videósorozat is megteszi végső esetben), ami:
1.) a leggyakoribb szavakat tanítja, vagy azokat tanítja meg elsőként. Legalább kb. az első 1000-et. Nem pedig össze-vissza gyakoriságú szavakat, és nem tematikákra bontva tanít (pl. vegetables, jobs, greetings etc.)
2.) anyanyelvi beszélő ki is ejti azokat a szavakat (nem pedig egy random nem angol anyanyelvű vagy egy gépi hang ejti ki azokat); (ha csak ez lenne az egyetlen feltétel, ami nem teljesül, akkor végső esetben ez elhagyható)
3.) ott van a szavak megbízhatóan pontos magyar megfelelője (sok helyen, ahogy keresgéltem, olyan nagyon google / egyéb fordítóprogram szaga volt a magyar megfelelőknek)
Nem feltétel, de jó lenne, ha ilyesmik is lennének benne:
-kvízek, tesztek
-egyéb gyakoroltatási funkciók
Én tudok angolul, ezt az appot (vagy egyéb netes forrást) egy angolul szinte semennyire nem tudó ismerősömnek keresem.
Utóirat: A kérdés nem arra vonatkozik, hogy beíratkozzon-e angol tanfolyamra vagy más módon tanulja-e meg a szavakat, meg semmi egyébre, hanem arra, hogy ismertek-e ilyen alkalmazást vagy netes forrást, amilyet leírtam.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A Duolingo azért nem jó, mert nem nyelv-tanító, hanem szó-tanító forrást keresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!