Milyen nyelvet kezdjek el tanulni?
Szeretnék egy új nyelvet tanulni, de nem tudom melyik legyen az. Óvodásként kéttannyelvű óvodába jártam, így ott már tanultam németül. Negyedikben elkezdtem tanulni franciául, de az nem tetszett, ezért ötödikbe átmentem az angolos osztályba. Két évvel később felvettek egy hatosztályos gimnáziumba, ott újra tanultam németet. Gimnáziumba angolt és latint tanulok, most 11. osztályos vagyok.
Magántanártól: 1.-be tanultam heti egy órában németet, majd még 9.-10.-be is tanultam heti 2×2 órában németet. Olaszt 5. februártól tanultam 7. júniusig magántanártól. Felsős ovisként jártam angolos csoportba szombat délelőttönként, illetve 9. félévtől elég keményen tanultam (az angolt), heti 3×1 órában. Spanyolul 3.-os korom óta tanultam, heti 1.5 órára jártam magántanárhoz.
Filmeket (ha van) spanyol nyelven, angol felirattal szoktam nézni manapság. Idegen nyelvű könyveket angolul és németül szoktam olvasni, az elmúlt időben volt hogy spanyolul.
Kb. az alábbi szinten tartok a nyelvekból:
Német -} Tavaly májusba tettem le a FELSŐFOKÚ NYELVVIZSGÁT
Angol -} 9. júniusba tettem le a KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGÁT
Spanyol -} pár napja tettem le a KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGÁT
Latin -} B1
Olasz -} A2
Francia -} gyenge A1
Jah, illetve idén nyáron voltam kint cserediákként Kínában, szóval beszélni kínaiul is tudok egy picit (kb.A2), de az írásjeleiket aligha tudom

Ha van egy latin B1-ed és egy spanyol közeped, akkor szerintem megpróbálhatnád feljebb hozni azt az olaszt és franciát is. De ha mindenképp egy másik, új nyelvben gondolkodsz, akkor beveheted akár a szintén újlatin portugált vagy románt (vagy akár a katalánt), ezeket neked könnyebb lenne megtanulni. Az angol és a német után a hollandot is elkezdheted, hiszen az is könnyebb lehet így már neked (vagy akár valamelyik skandináv nyelv is - norvég, dán, svéd). Ha valami nagyon másban gondolkodnál, akkor esetleg egy japánt vagy egy koreait is el tudnék képzelni, vagy görögöt, vagy valamilyen szláv nyelvet, hogy az a nagy csoport is meglegyen valamennyire. Vagy a nagyon különleges baszkot, aminek a mai napig nem tudni pontosan a besorolását, "hovatartozását".
De valójában csak te tudod, hogy milyen nyelv érdekel, melyiknek tetszik a hangzása, stb.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!