Németül hogy vannak az alábbi szavak?
Figyelt kérdés
forgalmi engedély,
műszaki vizsga,
okmányiroda (mi a megfelelője?)
Köszönöm a segítséget!
2010. szept. 27. 15:16
1/7 anonim válasza:
forgalmi engedély - der Fahrzeugschein
műszaki vizsga - der TÜV = Technischer Überwachungsverein
okmányiroda - érdekes, erre egy szót én sem tudtam, csak az okmánybélyeg (Stempelmarke), de összetétellel körülírható pl: ein Büro für die offiziellen Dokumente.
Lehet más tud rá "okosabbat" - azért remélem segítettem valamit. :)
2/7 A kérdező kommentje:
hálás köszönet:)
2010. szept. 27. 15:46
3/7 A kérdező kommentje:
okmányiroda megfelelője lehet kint a Straßenverkehrsamt? járművel kapcsolatos dolgokról van szó ...
2010. szept. 27. 15:52
4/7 anonim válasza:
Ez közúti, közlekedési hatóságot jelent, de ha ezzel kapcsolatos iratokról van szó, akkor szerintem igen.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2010. szept. 27. 21:58
6/7 anonim válasza:
Az a hely, ahol a járműveket forgalomba helyezik, a "Zulassungstelle", vagy "Zulassungbüro". Kimondott okmányiroda nincs, a Gemeindeamt intézi a személyes ügyeket, vagy eligazít, ha ők nem kompetensek valamiben, a járművel kapcsolatosat az előzőekben említett irodák.
7/7 kicsinap válasza:
okmányiroda = Bürgerbüro
forgalmi engedély = Fahrzeugbrief , Zulassungspapier ,Betriebserlaubnis
műszaki forgalmi engedély = die TÜV-Bescheinigung
autó forgalmi engedélye = die Kraftfahrzeugzulassung
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!