Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvvizsga a "legjobb"?

Melyik nyelvvizsga a "legjobb"?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Azt szeretném kérdezni, hogy aki angol nyelvből colt már C1 nyevvizsgán, melyiket ajánlaná? Egyáltalán van olyan, hogy a vizsga, vagy a központ neve miatt érdemes odamenni? Egy sima C1 komplexet szeretnék, csak nem igazán tudom, melyik "érné" meg. Elég sokat feldob az internet és nem vagyok annyira otthon bennük a B2-t az emelt angol nyelvvizsgára kaptam, így sosem voltam ilyen vizsgán.

Köszönöm a válaszokat.

2022. okt. 11. 09:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha belegondolsz, teljesen mindegy. A vizsga a lenyeg, nem a "hol".

Esetleg az arakat nezegesd meg, es a "csillagozasokat", hozzaszolasokat.

2022. okt. 11. 09:27
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon kívül csak az IELTS és a TOEFL nyelvvizsgákat veszik komolyan.
2022. okt. 11. 09:39
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb, amelyiken átmész.
2022. okt. 11. 09:46
 4/18 A kérdező kommentje:

Köszi, igyekszem, de nehéz kimenni a sok választék közül.

Én a Cambridge nyelvvizsgát néztem, meg az IELTS-ről hallottam, de azt nem tudom, hogy mennyire könnyen hozzáférhető itthon.

Ez így van, de azért nem a legalapabb valamit akarom :D

2022. okt. 11. 10:07
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem hallottam róla, hogy a cambride-t vagy bármi mást elfogadnának.

Bázeli egyetemre felvételiztem és ott a fenti kettőt fogadják el, németből pedig a TestDAF-ot.

Euroexamom volt előtte, de azt szóra se méltatták.

2022. okt. 11. 10:20
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen nagyobb nemzetközi nyelvvizsgáknál nézd azt is, hogy mennyi ideig érvényes. Van ami csak két évig.
2022. okt. 11. 10:29
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Az a befogadó helytől függ, hogy meddig fogadják el, de azt a valóságban nagyon kevés helyen kérik.
2022. okt. 11. 10:45
 8/18 A kérdező kommentje:

Értem, köszi, ezt jó tudni :)

Köszi, erről nem hallottam még sosem, érdekes dolog.

2022. okt. 11. 11:46
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Hatos vagyok, az ielts pont ilyen. Ez van az oldalukon:

Fontos figyelembe venni, hogy az IELTS nyelvvizsga bizonyítvány a vizsga napjától számított 2 év után elévül. Tehát ha például 2020. január 1-je szerepel a bizonyítványban, akkor ez 2022. december 31-ig lesz érvényes.

Ennek oka a nyelvtudást igazoló tanúsítvány megbízhatóságának fenntartása. Számos kutatás bizonyítja, hogy 2 év alatt igencsak megkophat a nyelvtudás, ha az idegennyelv-használat nem része a mindennapi életnek. Így a tényleges nyelvi szintünk jelentősen eltérhet a nyelvvizsgában szereplő szinttől.

Ha a 2 év elteltével ismét szükség lenne a bizonyítványra, akkor újból le kell tenni az IELTS nyelvvizsgát. Ilyenkor javasolt ismét felkészülni, még akkor is ha rendszeresen használjuk az angol nyelvet.

2022. okt. 11. 11:49
 10/18 anonim ***** válasza:
82%

Ez csak azt jelenti, hogy az IELTS-et elfogadó helyeken legalább két évig kötelesek elfogadni, de nem úgy értve, hogy az összes többi örökké jó.

Igen, ha olyan kutatói, tanári állást vállalsz ahol ilyen kell, akkor az 2 évnél fiatalabb kell, hogy legyen. De ott ahol nem, ott az örökkévalóságig jó.

2022. okt. 11. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!