Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Helyesen I can must vagy I...

Helyesen I can must vagy I have to must? (Meg kell tudnom csinálni)

Figyelt kérdés
Példa: I can must to make this exercise vagy I have to must make this exercise? Régebben nyelvvizsgán is gond volt ez a meg kell tudnom csinálni kifejezés. :D

2022. okt. 5. 16:24
1 2
 11/20 anonim válasza:
100%
Az 1. helyes mondatokat írt. Musttal és needdel is. Képes vagyok, hogy megcsináljam, az csak simán I am able to do lenne. a 6. nem az 1.-re írta a válaszát, hanem a can mustra és have to mustra. Teljesen helytelen.
2022. okt. 5. 17:35
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a fenébe jött nekem a can és a must együtt?

Csak szeretném megérteni a logikád.

2022. okt. 5. 18:33
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nincs igazad, viszont az első válaszolónak igen.
2022. okt. 5. 19:07
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
12 vagyok, vagyis nem nekem, hanem neked.
2022. okt. 5. 20:05
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

I must be able to do it

I should be able to do it

2022. okt. 5. 20:08
 16/20 anonim ***** válasza:
88%
I should be able to do ....
2022. okt. 5. 20:26
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! 6-os vagyok. Én értem, hogy visszaakartál valamivel vágni, de a te kreálmányaidra írtam. És köszönöm 11-es a megerősítést :)
2022. okt. 5. 20:33
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, remélem, csak trollkodsz.

Az 1-es leírta a helyes megoldást. Amiket te írtál, azokra még ránézni is rossz.

2022. okt. 6. 00:25
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A Te két mondatod a következők miatt nem lehetséges:

"I can must..." : A "can" és a "must" is segédigék. SEGÉD, ami azt jelenti, hogy mindenképp állnia kell velük egy "teljesrangú", rendes igének is, a kettő egymás mellett nem állhat, ahogy önmagukban sem, "rendes" ige nélkül (nyilván nem olyan VÁLASZRA kell itt gondolni, hogy "Yes, I can.", hiszen ott elliptikus mondatról van szó, ami azt takarja, hogy például "Yes, I can [do].").

"I have to must..." : A "must" segédigeként nem állhat önmagában a "have to" (szintén egyfajta segédigeszerű kifejezés) után, meg hát értelme se lenne persze, mert még redundáns is.

A helyes választ pedig már megadták, ahol "segédige + önmagában is teljes értékű igei kifejezés" áll.

2022. okt. 6. 02:41
 20/20 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, jó lenne, ha átismételnéd a nyelvtant, ha még a can-nel sem vagy tisztában.
2022. okt. 6. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!