Csak szerintem fiús/férfias nyelv a német?
Érdekes, de nekem akkor tűnik keménynek, amikor rádióban, tévében hallom.
De ha csak az utcán beszélgetnek köznyelven az átlagpolgárok, akkor nagyon tetszik. :)
Érdekes, mert mindenki fordítva szokta gondolni, mármint, hogy a rádióban szebben beszélnek.
Én se szerettem a németet amíg tanultam, 8 évig általánosban, most már egy éve nem tanulom és kezdem megszeretni.
Valóban, kemény érdes hangzása volt, és olyan darabos nehéz, nem tudom megfogalmazni maga az érzés volt ilyen amit kiváltott belőlem mikor hallgattunk nyelvi anyagokat a suliban, meg mindig olyan dolgokat (hangszalagokat, oktató jellegű gagyi 20 évvel ezelőtti filmeket nézettek velünk) amikben nem volt szép hangzása.
Német zenét meg nem ismertem szinte semmit eddig.
Most viszont megnéztem neten németül az Elisabeth musical és hát ott aléltam el, milyen szépen hangzott néhány dal.
Most meg nem rég rátaláltam egy bizonyos 'Eisblume' nevű előadóra és olyan gyönyörű számokat hallottam tőle (pl.: Louise c. szám), hogy a könnyem is kicsordult és kedvem támadt neki állni fordítani :)
Szóval kicsit változott a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!