Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez az olaszoknál hogy van?

Ez az olaszoknál hogy van?

Figyelt kérdés
Hogy mondják Dél Amerikát? Egy szótárban azt olvasom, hogy America del Sud. Google fordítóban Sud America. Térképet kerestem az olasz wikipédián és a térképen Sudamerica volt. Görgettem lejjebb ahol mind a három féleképpen volt írva. Hát így most csak összezavarodtam. Tudja valaki, hogy ez hogy is van? Miért jó mind a három? Mi a különbség?
2022. szept. 20. 15:12
 1/5 anonim ***** válasza:
47%

Sud America

Az America del Sud - amerika délen

Szóval az mást jelent kicsit

2022. szept. 20. 15:34
 2/5 anonim ***** válasza:
58%

Az első téved. Szinonimák. Sőt America Meridionale is azt jelenti.

Viszont amit nem szabad idevenni az az America Latina. America Latina magába foglalja Közép-Amerikát is. (Pl. Mexikót.)

2022. szept. 20. 16:24
 3/5 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de ezt így nem tudom értelmezni kedves első. Amerika délen az ugyanúgy dél amerika és magyarul se mondjuk úgy, hogy amerika délen. Ha azt mondanám amerika déli része az úgy másabb. De ennek se igazán lenne értelme.

Viszont próbálgattam nyomozgatni és úgy látom a spanyoloknál is hasonló helyzet volna. Egy spanyol írásból valami olyasmit hámozok ki, hogy valami okból a panamai-szorostól délre fekvő országok América del Sur lenne. Akkor gondolom ez lehet a különbség. Ha igaz.

2022. szept. 20. 16:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok, spanyol-olasz szakos voltam egyetemen, így sokat tanultam erről.

America del Sud, Sudamerica és Sud America szinoninimák, nincs különbség. [link] Ami itt zölddel van jelölve a földgömbön arról van szó.

Ami eltérő, az america latina ahogy írtam, amelybe az összes latin amerikai ország beletartozik, a közép-amerikaiak is, és a szigetországok is (Cuba például). [link] Ha azt látod, hogy America Ispanica az a spanyol nyelvű latin-amerikai országokat foglalja magába. Tehát ide már Brazília nem tartozik. [link]

Mindegyiknél a földgömböt nézd.

2022. szept. 20. 16:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Na ez meggyőző. Köszi!
2022. szept. 20. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!