Spanyolt vagy olaszt tanulnàtok ebben a helyzetben?
Indul az egyetemen olasz tanfolyam , de a spanyol is nagyon tetszik , sajnos az nincs:/ nem tudom melyik lehet hasznosabb de mind a kettő tetszik.
Az ok amiért olaszt tanulnék : szép és mivel van tanár ezért muszáj haladnom és készülni az órákra plusz ingyen megtanítanak a nyelvre.
A spanyolt viszont itthon tudnám tanulni egyedül :/
Sok helyen azt olvastam a spanyol hasznosabb stb , könyebb , jobb. Ti mit gondoltok? Melyiket tanulnátok?
Tanuld meg mindkettőt! De ne egyszerre!
Ha van lehetőség az olaszra, akkor kezdd azzal!
A nyelvtan eléggé hasonló (persze vannak azért különbségek), szóval meglesznek az alapok.
Én mindkettőt tanultam és foglalkozom is velük. (Az olasszal dolgozom.)
Én is azt javaslom, hogy ne egyszerre kezd el a kettőt. Én is az olaszt javaslom most, mert ahhoz van tanárod.
Most az olaszra összpontosíts-ha már van ilyen lehetőség. Amúgy is, ha nem tervezed a kitelepülést az USA-ba, akkor itthon, az érvényesülés szempontjából az olasz egy vastag hajszállal fontosabb.
A spanyolt később, pár év múlva megtanulod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!