Melyik nyelvet érdemes tanulni az alábbiak közül?
Sziasztok!
Melyik nyelvet lenne érdemes az alábbiak közül tanulni?
portugál, francia, holland, dán, svéd, lengyel, cseh, szlovák, szlovén, szerb, horvát, török
Félig olasz nemzetiségű vagyok, így azt anyanyelvi szinten beszélem. A suliban pedig angolul és németül tanulok. Nem kizárt, hogy a fenti nyelveket beszélő országokba költöznék egyszer, így ez is szempont a választás tekintetében. Jelenleg itt élek Magyarországba.
Szlovák, cseh, lengyel, szerb, horvát : nem érdemes. Rengeteg határon túli magyar beszéli ezeket. Jobban, mint aki felnőttként kezdi el tanulni. Ráadásul Németországban, Ausztriában is sok a horvát, szlovák, lengyel munkás. Túl nagy a konkurencia itthon is, meg külföldön is.
Szlovén : túl sok a nyelvjárás az ország méretéhez képest. Ha odaköltözöl, akkor érdemes tanulni. Amúgy meg arra a kevés szlovén nyelvű állásra is bőven akad ember.
Túl sok szláv kétnyelvű ember van mind Magyarországon, mind pedig a német nyelvű országokban arra a kb. 20 munkára. A lengyelek és szerbhorvátok, csehszlovákok meg aztán olyanok, mint a kínaiak. Áramlanak nyugatra.
Török : Németországban, Ausztriában ebből is bőven akad kétnyelvű munkaerő. A legnagyobb számú etnikum. Magyarországon maradva hasznosabb.
Dán, svéd : ssc állás esetén jövedelmező. Egyébként pedig vagy költözz ilyen nyelvű országba vagy felejtsd el. Nem sok munka van skandináv nyelvekkel.
Francia : ez nem hülyeség. A nyelvtana nagyon hasonlít az olaszhoz. A német mellett az egyik legjelentősebb nyelve az Uniónak. Afrikában, Amerikában is sokan beszélik, tanulják. Angol, német, francia ütős trió a munkaerőpiacon. Ismerek olyan embert, aki ez miatt kapott igen jó állást Budapesten.
Portugál : ez is jó. Olasszal egy nyelvcsalád és Magyarországon, Németországban, Ausztriában nem beszélik túl sokan. Nálunk alig lehet hozzá tanárt találni, az is arany áron van. Brazília pedig feljövőben van.
Holland : angol és német után nem nehéz. Élhető országok nyelve. Magyarországon is jól megfizetik a beszélőit.
1. nem tudom mi a problémád
2. nagyon szépen köszönöm a választ. spanyol azért nincs a felsorolásban mert értem a nyelvet, lehet az is szóba jöhetne. de inkább portugál vagy francia akkor.
Nem Magyarországba, hanem Magyarországon.
Az ostoba csőcselék meg lepontozott. 🤣
“Nagyon szépen köszönöm a választ. spanyol azért nincs a felsorolásban mert értem a nyelvet, lehet az is szóba jöhetne. de inkább portugál vagy francia akkor.”
Szívesen.
Szerintem olasz anyanyelvvel, Európában élve eléggé adja magát a francia. Számodra könnyű és hasznos.
A spanyol inkább Amerikában jelentős, hasznos. De ki tudja hova sodor az élet.
4. Lehet nem tökéletes a magyar nyelvtanom, de szerintem ezen nem kellene fennakadni.
5. köszönöm
Ha a felsorolt országok valamelyikébe szeretnél költözni/dolgozni akkor az ö nyelvüket célszerű megtanulni.
Más szempontból azt célszerű figyelembe venni, hogy melyik nyelvet beszéli a legtöbben, ezek alapján a franciát a legcélszerűbb. (Tudom, többen beszélnek portugálul, mint franciául).
Amit nyelvet célszerű tanulni tudni: angol, spanyol esetleg német, így egész európába és amerikába szinte mindenkivel fogsz tudni beszélni, a többi nyelv megtanulása nem annyira fontos szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!