Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Her parents were too rich to...

Her parents were too rich to do anything - mit jelent?

Figyelt kérdés

[link]

I slept with Sable when she was 13

Her parents were too rich to do anything

She rocked her way around LA

'Til a New York Doll carried her away

Ez nyelvtanilag ezt jelenti: A lány szülei túl gazdagok voltak ahhoz, hogy bármit is tegyenek (?) Azaz nem tudtak (meg)tenni semmit sem?

Her parents were so rich to do anything - ennek vagy valami hasonlónak (lényeg, hogy "too" ne legyen benne) nem lenne szerintetek több értelme? (így már azt jelentené, hogy bármit meg tudtak tenni)

2022. szept. 5. 12:10
 1/3 Pelenkásfiú ***** válasza:
100%

Szerintem a "too rich to do anything" azt jelenti, hogy nem foglalkoznak semmivel. "too rich to care"

"Her parents were so rich to do anything"

Ennek így semmi értelme. Too nélkül így lehetne:

Her parents were so rich that they....

2022. szept. 5. 12:25
 2/3 A kérdező kommentje:
Igazad lehet. Én arra gondoltam, hogy a felelősségre vonásra vagy valami ilyesmire utal, amit pont hogy megtehettek voléna a szülők, de akkor nem.
2022. szept. 5. 12:30
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A számban említett Sabel Hay Shields egy Groupie volt. Valószínűleg abban a körben ahol a szülők mozogtak (mivel gazdagok voltak) nem olyan dolog volt ez,amire annyira büszkének kellene lenni. Nem is véletlen így,hogy nem igazán tudni semmit a szülőkről. Szerintem csak későn kapcsoltak és akkor már nem tudtak volna úgy tenni bármit is a lányukért ,hogy ne derüljön ki kik ők. Valószínűleg fontosabb volt a legfelsőbb pénzes rétegben megszerzett "rangjuk" mint ez.
2022. szept. 5. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!