Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egy angliában vagy USA-ban...

Egy angliában vagy USA-ban dolgozó magyar ügyvédnek nyilvánvalóan felsőfokon kell beszélnie az angol nyelvet?

Figyelt kérdés

Azt gondolom, hogy igen, elég egyértelmű, de kíváncsi vagyok véleményekre.

A jogi tanulmányokkal való részét most hagyjuk, tudom, hogy külön eljárás az egész, nem fogadják el teljesen a magyar jogi diplomát, stb.

Most a nyelvi része érdekel. Ugyanis azt tervezem, hogy én sajnos itt hagyom ezt az országot, nem most azonnal, de tudatosan erre készülök.

2022. aug. 23. 21:45
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

Fordítva ülsz a lovon.

"nem fogadják el teljesen a magyar jogi diplomát, stb."

Sehogy nem fogadják el, mivel a 2 jogrendszer teljesen más. Tehát neked ott jogi egyetemet kell végezned, a magyarral kitörölheted a s.ggedet.

Ahhoz hogy ezt elvégezd, nyilván felsőfokú nyelvtudás szükséges.

Szívesen.

2022. aug. 23. 22:01
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Amit Magyarországon felsőfoknak (C1) neveznek, az valójában középfok. E fölött még jócskán vannak fokozatok. Az ügyvédkedéshez a legmagasabb (anyanyelvi szintű) fokozat kell PLUSZ a jogi szaknyelv is a legmagasabb szinten. De ez mèg semmi ahhoz képest, hogy kinti képzést is kell végezned. Abban nem vagyok biztos, hogy tényleg a teljes jogi szakot el kell-e kint végezned (a vállalati jogban biztosan nem), de valami plusz kiegészítő képzést biztosan.
2022. aug. 23. 22:06
 3/8 A kérdező kommentje:

:DD na többek között ezért megy sok fiatal külföldre.

Mondok akkor egy példát, amiről hallottam.

Magyar ügyvéd Svájcban egy fél éves plusz képzéssel tud praktizálni ügyvédként.

DE a nyelvi része érdekelt volna csak, hiába írom. :)

Szívesen.

Másodiknak köszönöm a választ.

2022. aug. 23. 22:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

3

Akkor segítek: Svájc Európa, az USA pedig egy tengerentúli ország/kontinens, ahol még az európai jogrendszer sem állja meg a helyét. Gondolom a joghoz annyi közöd van, mint a nyelvekhez, tehát semmi.

Szívesen.

2022. aug. 23. 22:39
 5/8 A kérdező kommentje:
Hivatásos agysejt romboló lehetsz, úgy összekevered a lényegét a szövegeknek. Miért kell butaságokat írni ide? Te komolyan azt hiszed, hogy ezt nem tudja akárki?
2022. aug. 23. 22:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Akit ismerek, előbb M.o-on dolgozott egy amerikai cégnek (nemzetközi jog), majd meghívták az USA-ba. Anyanyelvi szinten beszél 3 nyelven (magyar, angol, német).

Tanult itthon, Ausztriában, USA-ban.

2022. aug. 23. 23:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, ha külföldön akarsz boldogulni, akkor eltanácsollak a jogi pályától, bármennyire is az érdekel.

Aki jogot tanult, az olyan országba megy, ahol a jogrendszer hasonló a miénkhez, ami behatárolja a lehetőségeket. És igen, nagyon magas nyelvi előképzettség kell hozzá. Vagy pedig kitanul mellé valami mást, és a jogi diplomát kiakasztja a nappaliba vagy az asztalfiókba teszi.

De aki már pályaválasztás előtt azon gondolkodik, hogy kimegy, az ennek tudatában nem jogra megy.

2022. aug. 24. 05:39
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írták, meg tudom erősíteni, hogy brit és az amerikai jogrend annyira köszönő viszonyban nincs a magyar (német jellegű) jogrenddel, hogy a magyar jogi diploma Angliában és az USA-ban gyakorlatilag semmit nem ér.

Mindettől függetlenül nem tudom, tudatában vagy-e annak, hogy ezekbe az országokba jelenleg a lehetetlen határát súrolja munkavállalói vízumot szerezned. A briteknél a Brexit miatt csak hiányszakmákban van esélyed, azaz olyan szakmákban, amelyből nincs elég brit munkaerő. A jogász pedig nem hiányszakma. Az USA-ba pedig a munkavállalói vízumhoz ELŐZETESEN kell egy munkáltatót szerezned, aki vállalja, hogy alkalmaz, és még ha ilyet sikerül is találnod, akkor is nagy az esélye, hogy indoklás nélkül visszadobnak. Most mondd már nekem, melyik az a munkáltató, aki hajlandó egy ilyen fél éves és bizonytalan kimenetű hivatali procedúrába belemenni, ha van üresedés nála, amikor felvehet az állásba azonnal egy amerikait is? Jól ki van ez találva. Egy további lehetőség az USA-ba még itthonról ún. zöld kártyára pályázni, amelyhez nem kell előzetesen munkáltató, és szintén jogosít munkavállalásra. A zöld kártyákat egy évenkénti keretszámból sorshúzással osztják szét a jelentkezők között. Az esély (mondanom sem kell) az 1%-ot sem éri el, de zöld kártyára pályázni 1200 dollárba kerül. Ha se zöld kártyád, se munkavállalói vízumod nincs, akkor az USA-ba és Nagy-Britanniába csak turistaként utazhatsz be, ekkor azonban minden munkavállalás szigorúan tilos. Más szóval legfeljebb illegálisan vállalhatsz munkát, ami legtöbbször kétkezi munkát jelent pocsék körülmények között, kiszolgáltatottan, a lebukástól rettegve.

2022. aug. 24. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!