Hogy tanulnak meg külföldi környezetben az emberek helyesen angolul? (vagy akár más nyelven is)
Azokra az esetekre gondolok, amikor a sztori a következő:
"Kimentem nulla nyelvtudással és kint a környezetben, hallás után tanultam meg és most folyékonyan beszélem."
Hogyan sajátítják el, pl angolban a 12 igeidőt? (oké, nyilván nem mindent kell napi szinten használni, de elvileg aki kint él, kéne tudnia mindet használni, ha szükséges)
Ennek lehet az a hátránya, hogy nyelvtanilag helytelenül fognak beszélni, illetve, ha hallás után tanulják, lehet, hogy írni nem fognak tudni vagy csak helytelenül?
Így van, láttam én is olyat aki így tanulta meg, milyen kommenteket írt facebookon. Másfelől viszont az angol csecsemők se tanulják meg a 12 igeidőt...
Minél többször hallod, annál inkább beépül. Személy szerint kb 25 éve nem tanultam angolt, most természetesen ezerszer jobban tudok már mint akkor. Régesrég elfelejtettem már a nyelvtani szabályokat, tehát pl egy ilyen nyelvi teszten arra nem tudok hagyatkozni, hogy azért ez a jó válasz, mert... Viszont mégis tudom melyik a jó válasz. Ahogy magyarul is tudnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!