Nyelvvizsga kérdésben tudnátok segíteni? Bővebben lent
Elvileg 14 éves kortól lehet. (Olvastam, hogy van olyan nyelviskola, ahol le lehet hamarabb is tenni, de ennek jobban utána kell nézni.)
Személyes véleményem az, hogy sokszor előfordul olyan téma, amelyről egy gyerek nem biztos, hogy tud beszélni.
Mehet bármelyikre, akár a felsőfokúra is, nincs megszabva, hogy sorban kell.
Különféle nyelvvizsgák vannak. Van egynyelvű, kétnyelvű, csak Magyarországon elismert (Origó például), külföldön is elismert, örök életre szóló, x évre szóló stb. A különféle nyelvvizsgáknál maguk a feladatok is eltérőek lehetnek, a közös az, hogy mindegyikben van szövegértés, íráskészség, szóbeli és hallgatás.
Én három nyelvből tettem eddig nyelvvizsgákat (közepet és felsőt) és őszintén bevallom, hogy fogalmam sincs mekkora a szókincsem. Teljesen felesleges számolgatni a szavakat, lényeg, hogy amit tud azt tudja használni.
Egyes vagyok: még annyi, hogy egyes nyelvvizsgáknál lehet párosítani is. Pl. Origó szóbeli és BME írásbeli. De szerintem nem mindegyiknél.
[link] doc/honositas/honositas_tabla1.asp?strID=AAangol (azt nem értem, hogy a Cambridge-nél miért nincs ott semmi.)
ezek hasznosak lehetnek
Szerinted miért? Mert jó a nyelvérzéke, szereti a nyelveket ( bár tanulni nem nagyon van kedve), mert két tannyelvű suliba jár, ahol most a 8 fős csapatból hatan tettek gyerekvizsgát. Mert a sulijában az angol tagozatos végzősök 80%-a tesz sikeres alap vagy középfokú vizsgát, mert a gyerek nyelvtanár akar lenni.. Mert pici korától ragadnak rá az idegen nyelvek.
Viszont!!! mivel engem az idegen nyelvvel a világból is ki lehetett volna kergetni, és mint írtam, a szűk családban sincs, ezért fogalmam sem volt róla, hogy mi a menete..
Gondolom, te már meg is találtad a gyereket jövendőbelijét.. Szerencsére azonban az enyém nem is akar! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!