Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az ELTE romanisztikán francia...

Az ELTE romanisztikán francia szakon kell/lehet második nyelvet tanulni a francia mellé és ha igen miket? :D

Figyelt kérdés
2010. szept. 22. 18:40
 1/3 anonim ***** válasza:

(Olaszos vagyok ELTÉ-n, és...) Az van, hogy latint kell tanulnod első két félévben, ez minden szakirányon alapvető, kötelező tárgy, ha romanisztikás vagy. (Van olyan tanár, amelyik nyelvtanközpontúan tanít, van, aki nem annyira - érdeklődj a felsőbbéveseknél, kinél érdemes felvenni majd az óráidat.)

Francia majorod (főszakod) mellett lehet nyelvi minor szakod is (pl. spanyol minorra jelentkezel), és akkor azon a nyelven is tanulsz irodalmat, történelmet, bármit.

Egyes minorok nulláról indulnak, pl. skandinavisztikán nem kell rögtön beszélned norvégul vagy dánul vagy svédül, mert megtanítanak - máshol rögtön belecsöppensz az adott nyelvi közegbe (az angol, német, olasz, spanyol biztos ilyen, itt kérnek előképzettséget, nekem is van olyan előadásom, ahol a minorosok is bent ülnek).

Ezen felül kurzuskínálatban vannak felvehető nyelvórák, úgy tudom, kreditet is érnek. Ha van időd és pénzed, ilyenre is járhatsz. Rigó utcában szoktak tartani mindenféle szinten, fizetni kell értük valamennyit, azt odaírják.

Vagy az is megoldás, ha valakivel "összeszűröd a levet", és téged az adott nyelven tanít, te meg őt franciául.

Esetleg még egy csomó hirdetés van ETR-en, faliújságokon a nyelvi tanszékek épületeiben, magántanárok ott ajánlják magukat.

2010. szept. 22. 19:07
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ és azt hogy ennyit begépeltél:D

Latinul mi a francnak?????:S:S::S Én nagyon nem szeretnék latint tanulni semmi értelme mert nem akarok orvos lenni:S Mért kényszerítik ezt?:S:S:S

2010. szept. 22. 19:20
 3/3 anonim ***** válasza:

hát..én rem., h jó tanárnál vetted fel :)

mert ott azért nem túl nagy szám :)

egyesek viszont nagyon sokat követelnek..

pedig annyira nagyon tényleg nem fontos :) jó, persze a francia nyelv egyik alapja..de akkor is :)

na mindegy, ha van kérdésed, írhatsz privit, ha gondolod :) 2.-os vagyok ott :)

2010. szept. 23. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!