Hogy lehet az hogy valaki képtelen megtanulni angolul
mindig megbukik nyelvvizsgán, mégis 100% angol
irodalomból írta a kitűnő szakdolgozatát?
Figyelt kérdés
És igen..... nem más írta a szakdolgozatát, hanem ő maga azt mondja hogy tök jól ért mindent, tök jól tud olvasni angolul de képtelen alkalmazni a nyelvet, a nyelvtant ilyen létezik...
2022. júl. 30. 09:42
1/8 anonim válasza:
Igen, létezik. Könnyebb idegen nyelvről anyanyelvre fordítani, mint fordítva.
Például én is megértem az angol szöveget (leírva jobban megy, mint hallás után), míg magamtól mondatot alkotni nehezebben megy.
2022. júl. 30. 09:52
2/8 anonim válasza:
Ez a gond a magyar nyelvtanítással, hogy mindenkibe nyeltvani táblázatokat meg szabályokat akar beletölteni, ahelyett, hogy ezek használatát tanulnák meg tanfolyamok során, illetve nem tanulnak beszélni, hanem jó esetben írásban tudnak valamit produkálni.
2022. júl. 30. 10:11
3/8 anonim válasza:
Amikor nyelvvizsga-követelményről van szó, akkor mindig úgy beszélnek, mintha beszélni is tudni kellene ahhoz, hogy valaki képes legyen az adott nyelven.
Az illetőnek jó a passzív nyelvtudása, de aktiválnia még nem sikerült.
2022. júl. 30. 10:19
4/8 anonim válasza:
A nyelvvizsgán van egy viszonylag szűk időkorlát, és a használható segédeszközök is korlátozva vannak. Szakdolgozatnál gond nélkül ülhetsz 5 órát egyetlen oldal felett. Van időd mindennek utánanézni, komplett szövegrészeket szavanként kiszótárazni, neadjisten fordítóprogramot is használhatsz stb. Nyelvvizsgán ez nincs.
Ha valaki szakvizsgára készül, annak nincs ideje erre, de ha netán szükséges lenne a (nem)tudása miatt, akkor nem is érdemes foglalkozni a témával, mert így semmit nem tud vele kezdeni.
"neadjisten fordítóprogramot is használhatsz"
Az összes fordítóprogram annyira kezdetleges, hogy azzal nem lehet semmi értelmeset összehozni, föleg szakszöveg esetében csak értelmetlen hülyeségeket ad ki.
2022. júl. 30. 16:11
6/8 anonim válasza:
Igen. Kulfoldon elek. Sok indiai munkas van itt, peldaul konyvelok. Tokeletesen megcsinalja a munkajat, de mindennapos beszedjet nehez megerteni, nehez vele tarsalogni.
2022. júl. 31. 13:35
7/8 anonim válasza:
Az én angoltudásom valahol a bemutatkozásnál véget ér és van némi passzív szókincsem, de ha feliratos sorit nézek sokszor feltűnik, hogy full mást fordítottak, mint amit a szereplő mond, mersze ez az en esetemben, a face to face szintű mondatok.
2022. aug. 13. 23:29
8/8 anonim válasza:
Én is hasonló vagyok, nagyjából megértem a szöveget, viszont sorozatba, vagy élőszóba csoda ha 1 szót is kihallok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!