Hogy szerezzek pluszpontokat, ha nem megy a nyelvtanulás?
idén 7 ponttal többet kellett szerezni az általam kinézett szakon, mint tavaly.
idén: 97 pont, tavaly: 90 pont. (mesterképzés)
idén nem mentem el felvételizni, de figyeltem a pontokat.
jelentkeztem diszkalkulia vizsgálatra, de azt mondták, már felnőttkorban ez nem megállapítható, és nem adnak róla papírt.
pedig fél tucat alkalommal buktam meg matekból korábban.
a diszkalkulia és a nyelvtanulás között összefüggés van, még ha nem is olyan szoros, mint a diszlexiásoknál, de szintén nehéz.
mivel nem kaptam erről papírt, így pluszpontot sem, pedig 8 pontot ért volna.
viszont nyelvvizsgára sem kapok pontot, mert nem tudom megtanulni, nem a szorgalmon múlik v. a módszeren, tényleg nem megy.
most mit tegyek?
1 miért vagy gané?
mondom azt mondták, h. vélelmezhetően diszkalkuliás vagyok, végigcsináltam egy eljárást az elte-n, de nem tudják ezt felnőttkorban megállapítani.
Diszkkuliás voltam középiskolában és még matekból is fel voltam mentve (nem érettségiztem belőle). Ha nekem ilyen háttérrel sikerült egy angol nyelvvizsgát csinálnom akkor neked miért ne sikerülne.
Nagy valószínűséggel vagy a tanulási módszereddel vagy a nyelvtanároddal van a probléma.
3. ne általánosíts, azért mert neked sikerült, nem alap, h. mindenki másnak is, ezzel leegyszerűsíted a problémát.
4-es látszik nem ismered a vonatkozó jogszabályokat, ui. akinek részképességzavara van, felmentést kap a nyelvi követelmények alól törvényileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!