Van itt olyan, aki a nulláról 1 év alatt elért valós társalgási szintű német tudásig? Reális cél ez?
Figyelt kérdés
2022. júl. 17. 21:22
1/7 anonim válasza:
Szerintem reális. De intenzív tanulás és tanár kell hozzá. Rengeteg szorgalom és motiváció.
2/7 anonim válasza:
nullarol b1re 1év alatt ellehet de tényleg csak tanárral
ami reálisabb B1
3/7 anonim válasza:
Ismerősöm kőműves és kiment németbe dolgozni nulla nyelvtudással. 1 év múlva már beszélte a nyelvet, ráadásul szakmai kifejezésekkel együtt. Egyszerűen rá volt kényszerítve, magyar kollégája nem volt. Ha dolgozni, enni, aludni akart tudni kellett a nyelvet. Tanára, segítsége nem volt csak a kényszer és az életben maradás esélye.
4/7 A kérdező kommentje:
Igen, velem is ez lesz jövő májustól, addig kihozok a legtöbbet magamból
2022. júl. 20. 09:01
5/7 anonim válasza:
Szerintem tök egyszerű ha intenzíve tudod tanulni, vagy ha olyan kötnyezetben vagy.
Én Németországban vagyok 3 éve de nem beszélek mert a munka angolul megy és gyakorlatilag 1-2 havonta kellene kis német, nem használom így az a kicsi amit munka után energia és kedv nélkül megtanulok, hullik is ki a fejemből...
szóval helyzetfüggő. Ha a megfelelő környezetben lennék, ahol nincs más közös nyelv pl valami egyszerű szakképzetlen munka, akkor sztem fél év után ha szarul is de már beszélnék és onnantól ragad rád.
6/7 A kérdező kommentje:
Asztalos vagyok, és rettentően kecsegtető hírdetéseket talalok német nyelvterületen, de mindenhová kérik a társalgási szintet... ahová nem, az meg nem az a kategória.
2022. júl. 22. 21:36
7/7 anonim válasza:
Két év alatt, a teljes nulláról eljutottam a sikeres Origo kombinált közép nyelvvizsgáig. De ehhez nagyon sokat kellett a nyelvvel foglalkoznom. Napi szinten 3-4 óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!