Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Görög abc-t könnyebb megtanuln...

Görög abc-t könnyebb megtanulni, mint az oroszt vagy arabot, japánt, kínait?

Figyelt kérdés

Én legalábbis így érzem, hogy alapból is jobban tudom melyik betű mit jelent a görögben, mert sokat foglalkoztam görög abc-vel mérnöki tanulmányaimban.

De hallani nagyon furcsa őket, mintha spanyol lenne keverve szláv nyelvekkel.

2022. júl. 15. 20:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, a görög alfabétát 🤭 könnyű megtanulni, mivel a betűik hasonlítanak a mieinkhez (nem véletlenül), és matekban/fizikában rengeteg görög betűt használunk állandóan, így kb. ösztönösen tudjuk olvasni. :)

A görögben a nyelvtan a problémás. :)) Legalábbis az ógörögben, én csak azon tudok. :)

2022. júl. 15. 20:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Wow, az azért elég komoly, gratula.
2022. júl. 15. 21:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Én a következőkben tudok segíteni:

-Az oroszban nem feltétlenül dönti el az ember kiejtésből, hogy hogyan írja le a szót és itt vannak lágyító, keményítő jelek.

-Az arabban az lehet nehezebb, hogy egyrészt mássalhangzóírás van és emlékeim szerint csak az "a"-t szokták betűvel jelölni, különben vagy ékezetekkel vagy sehogyan nem jelölik írásban a magánhangzókat, valamint hogy minden egyes betűnek van szóeleji, szó közepén levő és szóvégi verziója. (Bár ezek legtöbbször annyira nem térnek el egymástól)

A maradék kettő hasonlítandó ábécéről nem tudok nyilatkozni.

A görög ábécét igazából nem tudom feltétlenül hogyan kell alkalmazni. Én azt hiszem, csak fonetikusan kell leírni a szavakat. Ha nem akkor rosszul tudom, ennek inkább nézz utána. De a betűket nem hiszem, hogy annyira nehéz megtanulni, részben azért is, mert sok átfedés van a latin betűkkel. Én is nagyjából tudom az egész ábécét, mert sokat foglalkoztam matekkal és ennek velejárója volt ez az ismeret.

2022. júl. 16. 00:37
 4/5 anonim ***** válasza:

(Utolsó vagyok)

Ha bármi meggondolatlant/sértőt/értelmetlent/érthetetlent írtam bocsánatot kérek!

Nem tudtam teljesen figyelni a válaszírás során.

2022. júl. 16. 00:40
 5/5 anonim ***** válasza:
3. A görögben nagyjából fonetikusan kell leírni a szavakat, de egyrészt a 'h' betű egy mellékjellel van jelölve, másrészt vannak hangsúlyjelek, harmadrészt pedig csak a klasszikus görögöt olvassuk kvázi fonetikusan, a bizánci és újgörögöt teljesen másképpen olvassuk, pl. a και ("és") szót csak a klasszikus tudományos olvasatban olvassuk "káj"-nak, egyébként a bizánci görögben "ke". De ezzel együtt valóban könnyű megtanulni a betűket és az olvasás szabályait.
2022. júl. 16. 00:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!