Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolt hogyan tanuljak otthon?

Angolt hogyan tanuljak otthon?

Figyelt kérdés

Gondolom, hogy ezer ilyen kérdés volt már és elnézést, aki ezt unja de én most kérdezem ezt először.

B1 szinten van a tudásom, ezt több teszttel próbáltam ki, mindegyik 39-40%-os lett. Ez az ami rám ragadt eddig, mert bár jártam 2 angol nyelvtanfolyamra, nem hiszem hogy a nagyja ott ragadt rám. Az iskolákban pedig végig németet tanultam.

Konkrétan hogyan fejleszthetem tovább B2 szintre? Filmek feliratosan? Mondatokat próbáljak lefordítani? A beszédet is kellene gyakorolnom, az a leggyengébb nekem.

2022. júl. 4. 22:05
 1/5 anonim ***** válasza:

filmeket hagyd, úgysem érted.

inkább a nyelvtant tudd készségszinten használni és fejleszd a szókincsed.

google-be írd be, de azt ne amit zárójelbe tettem:

könnyen gyorsan angolul (több száz ingyenes pdf lecke és videó)

angolutca (tanulásmódszertan, motiváció)

5 év, 5 nyelv (szintén)

szerezd be ezeket a könyveket:

erwin tschirner: angol szókincs

szalai nóri könyveit (5percangol)

raymomnd murphy: english grammar in use

2022. júl. 4. 22:25
 2/5 anonim ***** válasza:
jav: raymond
2022. júl. 4. 22:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Sajnos a beszéd (és általában a produktív nyelvi készségek) fejlesztése egyedül gyakorlatilag lehetetlen. Ha a beszéd a gyengéd, akkor nincs mese, el kellene járod tanárhoz, legalább egy héten egyszer. Tudom, drága, de egyszerűen nincs más hatékony módszer erre. Kell valaki, aki a beszélt szövegalkotásodat korrigálja és visszajelzést ad a hibáidról. Egyelőre a humán tanárt a számítógépek nem tudják helyettesíteni.
2022. júl. 5. 08:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Pofázz angol anyanyelvüekkel lépjé fel discord szerverre és mehet
2022. júl. 5. 19:22
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ráfekszek a könyvekre.
2022. júl. 7. 21:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!