Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan kezdjek neki a vietnámi...

Hogyan kezdjek neki a vietnámi nyelv tanulásának?

Figyelt kérdés

Tudom, az alkalmazások nem a legjobbak, de nekem az sokat segítene. Tudnátok alkalmazásokat ajánlani? Mint például: duolingo, drops, mondly, funeasylearn. Melyik a jobb? Van másik is?

Tudom, hogy mindenki azt mondja, hogy ne tanulj felesleges szavakat, meg hasonlók, mert az nem kell a beszélgetéshez. Viszont én szeretném elkezdeni a legelejétől tanulni.

Esetleg tudtok jó online pdf-ben nyelvkönyvet, amit ajánlotok? Ha igen, akkor küldenétek hozzá linket?

Valamennyire jártas vagyok az ázsiai nyelvekben. Kínai nyelvből körülbelül HSK1 (A1) szinten vagyok. Tanulmányoztam már a koreai, thai, Japán nyelveket is.

Tudom, hogy tanárral kellene tanulnom a nyelvet. Szeretném is majd, mert ugye a kiejtést így csak nagyjából lehet megtanulni, de jelenleg nincsen rá lehetőségem. De tervezem, hogy most 2 hónapig majd járni fogok nyelvtanárhoz, de egyéb okok miatt kicsit később fogom kezdeni. Esetleg tudtok egy jót ajánlani, ami nem olyan nagyon drága? Tudom, hogy a ritka nyelvek mint pl az ázsiai nyelvek azok itt drágák. Csak nekem a 4000ft/45 perc az drága. Esetleg 3000ft/45 perc van? Vagy létezik ilyen? xD

Mennyire nehéz a nyelvtana? Azt hallottam, hogy egyszerű, de még nem tudtam mélyebben utánanézni.

Tippek és ötletek a nyelvtanuláshoz?

#nyelv #nyelvtanulás #Vietnám #vietnámi #vietnáminyelv #ázsiainyelvek
2022. júl. 1. 10:33
 1/5 anonim ***** válasza:
29%
Válassz olyan nyelvet, ami hasznos is. a vietnami nem az.
2022. júl. 1. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nyelvet kell tanulni, ami érdekel.
2022. júl. 1. 11:40
 3/5 A kérdező kommentje:
#1 Nekem ez a nyelvtanulás hobbi szinten megy. Azért szeretném tanulni, mert érdekesnek és szépnek találom a nyelvet. Nem azért, mert hasznos.
2022. júl. 2. 00:44
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kédező! Ne hallgass azokra, hogy nem éri meg és nem hasznos. Minden nyelv hasznos, csak meg kell találni a piacot. Lásd, én is függője voltam a nyelvtanulásnak, meg is szóltak, hogy minek az arab meg az ukrán. Pár éve ezt kaptam, aztán hirtelen arab tolmácsokat kerestek, most meg az ukrán jön jól.

Nyugodtan tanuld. Sajnos túl sokat én se tudok ajánlani, de talán még a vietnamesepod101.com hasznos lehet, én ebből tanultam régen vietnamit (engem a thai érdekelt jobban), bár nagyon nehéz volt az eleje, amíg nem állt rá a fülem a kiejtésre. Egyébként gyűjtöm a nyelvkönyveket online és papír formában is, ha találok hozzá, megosztom. :) Addig is sok sikert!

2022. júl. 2. 00:57
 5/5 A kérdező kommentje:
#4 köszönöm a támogatást és az ajánlást. Én is szeretem a thai nyelvet, mert szeretem a thai sorozatokat. De valamiért megfogott vietnám. De tervben van, ha vietnámból is megvan körülbelül az A1/A2 level, akkor vagy a thai vagy a koreai nyelv lesz a követkető. A thaipod101.com-ot már ismertem és youtube-on is fel vagyok rájuk iratkozva. Kínai formátumban is van.
2022. júl. 2. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!