Tanul itt valaki több idegen nyelvet egyszerre? /Akár iskolában, akár otthon, saját kútfőből/
Ha igen, melyek azok?
És hogy megy?
Jó nyelvérzékűek, írjatok! :)
Angolt, németet, latint és olaszt.
Németet sok évig, ez idő alatt tanultam 1 évig olaszul és 3 évig latinul is. Majd az utolsó latinos évemben kezdtem el angolul tanulni. Angolul ma beszélek, írok és olvasok folyamatosan, a német teljesen kipergett, a latin meg szótárral megy.
Amit nem használ az ember, azt felejti... Elmúlik, mint a pattanás, mondta mindig a némettanárom. Igaza volt.
Köszönöm a válaszokat!
Nem vagyok egyedül... :)
Olaszt, angolt és latint (kötelező olasz alapszakon egyetemen).
Angolból felsőfokúig jutottam, most szinten tartom, párhuzamosan mellé felhúzom az olaszt is a középfokról, igyekszem. Szerintem a kettő jól kiegészíti, segíti egymást; szókincsben főleg. Jól megy, mondhatni.
Latin meg... mindenütt jelen van; kóstolgatom. Annyira nem is vészes, tetszik.
Azt hiszem, ha van nyelvérzéked valamennyi, úgy könnyű, célszerű tanulni többet, hogy már stabilan állsz egyikkel, arra építed a másikat (pl. középfokú angoltudásom volt, mikor olaszt kezdtem, így már nem kevertem folyton, bár előfordult néha az elején).
Illetve tervezem, hogy belefogok norvégba/izlandiba/franciába, egyedül próbálkozom még, de kellene a tanári segítség.
Angol, francia, német, olasz, spanyol, latin esetleg még ógörög
Figyelmetekbe ajánlom az idegen nyelvű naplóírást,
szemléltetésképp álljon itt egy példa:
Hétfőn angolul,
Kedden franciául,
Szerdán németül,
Csütörtökön olaszul,
Pénteken spanyolul,
Szombaton latinul,
És vasárnap magyarul, esetleg ógörögül írok naplót.
Rendkívül hasznos nyelvtanulási módszer és ugyanakkor van/lesz mindig mire emlékezned. :)
Amúgy rengeteget lehet tanulni a naplóírással/ból, bár inkább azoknak ajánlom, akik legalább középszintű nyelvtudással rendelkeznek.
Próbáljátok ki! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!