Melyiket tanuljam? Olasz vagy francia (esetleg spanyol)
Szeptemberben megyek egyetemre és ott el szeretnék kezdeni egy új nyelvet tanulni. Eddig angolul és németül is tanultam (angolból B2 nyelvvizsgám, németből C1-el egyenértékű érettségim van), viszont nem tudom, melyik nyelvet lenne jó tanulni.
A francia talán valamennyivel jobban vonz, de nem biztos, hogy lenne erőm még egy ilyen nehéz nyelv megtanulására (a németben a nyelvtan nem volt piskóta, de legalább a kiejtés az egyszerűbb volt, míg a franciában az is nehéz)
A másik amiben gondolkodtam az olasz, mert valamennyivel egyszerűbb talán, viszont nem tudom, hogy nem érnék-e többet franciával.
A spanyol is ott van a lehetőségek között, de leginkább az olasz vagy francia közül választanék.
Mit ajánlotok?
(Amúgy a Corvinusra megyek, ha tanult valaki ott nyelvet, szívesen fogadok véleményeket)
Én is az erősebb angolt javaslom. Egyébként ugyanilyen nyelvvizsgáim vannak mint neked ( B2 angol, C1-el egyenértékű érettségi németből), és én most arra megyek rá, hogy erősebb angol tudásom legyen, más nyelvnek nem igazán látom értelmét, úgy sem használnám, ennél a 2 nyelvnél hasznosabb nincs.
Egyébként azt tudom, hogy a Corvinuson angolul és németül lehet felvenni bizonyos tantárgyakat, de más nyelvből még ezt nem hallottam.
Ha minden jól megy, én is corvinusos leszek szeptembertől, ha gondolod, írj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!