(Peru, spanyol, foci) Mit jelent az hogy gol lapareta?
Kislány koromban (nyolcvanas-kilencvenes évek) néhány évet Peruban töltöttünk és amikor ment a foci a tvben, gyakran kiabálta lelkesen a játékot narráló férfi, hogy gol lapareta.
Én kislány koromban azt hittem, hogy azt jelenti, hogy kapufa és úgy gondoltam, hogy a bemondó amikor ezt kiabálja, akkor a játékossal örül, hogy majdnem sikerült gólt lőnie és, bár a labda nem ment be a kapuba, de a játékosnak legalább a kapuig sikerült eljutnia a labdával. :D (Sőt, úgy képzeltem, hogy fociban a kapufa is pontot ér. :D )
Azóta tudom, hogy nem ezt jelenti. :) Viszont sajnos továbbra sem tudom, hogy igazából mit jelent.
Sajnos nem tudom megmondani, hogy pontosan milyen szituációkban kiabálta, mert nem nagyon fogtam fel, hogy mit látok (még kicsi voltam), csak arra emlékszem, hogy nagyon lelkesen kiabálta.
Nagy a valószínűsége, hogy nem is írom helyesen és ez az oka, hogy jó barátom, a Google, nem adja meg a kérdésemre a választ.
Gondoltam, hátha valaki fel tud világosítani.
Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!
gol labareda, talán, de portugálul, nem spanyolul.
Lefordíthatatlan, talán leginkább a gól-kisérlet vagy ilyesmi a megfelelője.
gola aperta, talán, spanyolul. De nincs kapcsolat a focival.
Ha a 80-90-es években voltál kislány, akkor most minimum 40 vagy. Elég érdekes, hogy pont erre a két szóra emlékszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!