Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ugyanazt jelenti a két kifejez...

Ugyanazt jelenti a két kifejezés? (angol)

Figyelt kérdés

Pl.: "she is got" és "she have got".

Illetve láttam úgy is leírni, hogy "she got". Mi közöttük az eltérés?

2022. jún. 9. 00:42
 1/7 A kérdező kommentje:
has*
2022. jún. 9. 00:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Hogyha a "has"-t szokták 's-nek rövidíteni, akkor értem.
2022. jún. 9. 00:44
 3/7 A kérdező kommentje:
pl.: "she's got" az ugyanaz, mint a "she has got"
2022. jún. 9. 00:45
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk az, hogy a "she is" egyszerű jelen, a "she has" pedig folyamatos jelen...?
2022. jún. 9. 02:44
 5/7 anonim ***** válasza:
74%
A "she is got" helytelen, értelmetlen. A "she has got" pedig legtöbbször azt jelenti, hogy van valamije vagy valakije, vagy kapott valamit vagy valakit, de ez szövegkörnyezettől is függ. A "she got" ugyancsak azt jelenti, hogy kapott valamit vagy valakit, egyszerű múlttal kifejezve, azaz amikor a cselekvésen és nem annak az eredményén van a hangsúly.
2022. jún. 9. 07:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

2: Igen, a has rövidíthető 's-nek, de csak akkor, ha segédige. Mivel a got mellett segédige, ezért rövidíthető, pl.:

She has got a car = She's got a car.

DE: Ha önállóan (főigeként) áll a has, akkor sosem rövidíthető, ráadásul egybe is esne az "is" rövidítésével:

She has a car ≠ She's a car. – Ez utóbbi nyilván azt jelentené, hogy She is a car, azaz 'Ő egy autó'.

A She got két dolgot jelenthet: vagy, ahogy 5-ös írta, 'kapott valaki valamit', ekkor a got a get ige múlt idejű alakja: She got a car for her birthday– 'Kapott egy autót szülinapjára'.

De a szlengben lehet a She has got rövidülése is: She got a car – 'Van kocsija'. A szövegkörnyezetből ki szokott derülni, melyik értelemben használják.

2022. jún. 9. 08:46
 7/7 A kérdező kommentje:
Magamtól is megértettem már, csak hirtelen írtam ki xD
2022. jún. 9. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!