Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » What you look like ugyanazt...

What you look like ugyanazt jelenti mint How do you look like?

Figyelt kérdés
Bocsi hogy ennyire tudatlan vagyok de nem igazán tudok még angolul.

2020. jan. 27. 00:00
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Szo szerint:

What - Aminek kinezel

How - Ahogy kinezel

Ha kerdes, hianyzik a do.

What/how do you look like?

2020. jan. 27. 00:16
 2/6 A kérdező kommentje:
Oh értem. Köszi a gyors választ.
2020. jan. 27. 00:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az első jól leírta.

Alapjában véve nincs különbség.

Nekem viszont egy amerikai ismerősöm (New York-i születésű, amerikai szülőktől, San Francisco-ban tanít angolt) mondott erre egy különbséget:

A "What do you look like?"-ot az általános külső bemutatásra kérdezzük. Milyen színű, hosszú a hajad, milyen magas vagy, milyen a szemed színe, milyen a testalkatod, stb.

A "How do you look like?"-ot pedig inkább a berendezett verzióra, de méginkább a jelenlegi kinézetre. Például ha valaki elfeküdte a haját, gyűrött a ruhája, a megszokottól eltérően borotválkozott, máshogy állította be a haját, máshogy festette ki magát, más stílusú ruhát vett fel.

Illetve ez felel meg akkor is, ha telefonban kérdezed meg. Az erotikus hívásoknál ugye a "What are you wearing?" (Mi van rajtad?) megy, ennek az erotikamentes, barátságos párja a "How do you look like?".

2020. jan. 27. 06:10
 4/6 anonim ***** válasza:
26%
nincs olyan, hogy "how do you look like". Vagy "What do you look LIKE", vagy "How do you look" (like nélkül). Amúgy az utolsó jól írta: a what-os azt fejezi ki, hogy általában hogy néz ki, a how-os pedig kb. a "hogy festesz", vagy hogy áll neked az adott ruha.
2020. jan. 27. 23:52
 5/6 anonim ***** válasza:
13%
utolsó vagyok, valaki elárulná, miért pontoztak le?
2020. jan. 28. 17:38
 6/6 A kérdező kommentje:
3. Köszönöm.
2020. márc. 28. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!