Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent spanyolul az, hogy...

Mit jelent spanyolul az, hogy "Que empiece la caravia"? Mi az "caravia"?

Figyelt kérdés

A spanyol egy újlatin nyelv, ami 21 ország államnyelve, és az első öt leghasználtabb nyelvek között van a világon.

Az idézett szöveg Don Omar egyik muzsikájából való, melynek címe "Hasta que salga el sol". Don Omar egy puerto ricoi reggaetón előadóművész, aki 1978-ban látta meg a napvilágot és sok kellemes nótával örvendeztette meg a a reggaeton szerelmeseit, ezért kétszer kitüntették 2012-ben.

2022. máj. 30. 13:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
44%
10, na így már döfi a válaszod! Adtam is zöldet és köszi hogy írtál és pozitívan is csalódhattam egy spanyolul tudóban. Jól esett! Bocsánat, hogy ingerülten válaszoltam neked és személyeskedtem!
2022. máj. 30. 16:33
 12/16 anonim ***** válasza:
("Zöld ruhában leszek" - én azt se tudom mit fogok vacsorázni, sz'al szerencsés vagy hogy már így tudod mit veszel fel a 7végén. :D Ezt a Margit-szigetes részt nem értem.)
2022. máj. 30. 16:36
 13/16 anonim ***** válasza:
31%
Nem személyeskedtem, te kezdtél el kötözködni és példának hozni a Google automatikus szövegíróját... Az hogy nem érted, amit mondanak, mert szerinted elharapják a szavakat, az meg a te problémád és a gyenge spanyoltudásodé (egyébként a "sz'al", csak hogy a te szavaiddal éljek, is elharapás, vagy magyarul szabad, csak a spanyol anyanyelvűeknek nincs joga hozzá?) Ebből is látszik, hogy manapság a felsőfokúkat is úgy osztogatják, mint a cukrot és közben háttértudás persze sehol... És ahelyett, hogy picit próbálnál anyanyelviekkel beszélni (mert az az igazi spanyol, nem amit a tankönyvből megtanít a szintén színvonaltalanul beszélő gimis spanyoltanár), frusztráltan pocskondiázol és szídsz mindenkit, mint egy öt éves gyerek...
2022. máj. 30. 16:53
 14/16 anonim ***** válasza:
46%

???

13, Azt írtam "Bocsánat, hogy ingerülten válaszoltam neked és személyeskedtem!"

személyeskedTEM

tehát azért kértem bocsánatot, mert ÉN személyeskedTEM. Nem azt írtam, hogy te személyeskedtél, hanem, hogy én.

De hagyjuk ezt a vitát szerintem, nem segítjük vele kérdezőt.

Megkapta a választ, ha szeretéd, mi folytassuk privátban, ha nem, zárjuk le. Értelmetlen, hogy itt levelezünk, megszeretni úgysem fogom se a spanyol kultúrát, se a spanyol nyelvet.

Én kezdtem örülni a kommented után, hogy végre egy spanyolul tudó ember aki nem bánt másokat azért, mert ismer egy nyelvet, hanem szépen megfogalmaz egy kommentet, miután jelzem, hogy rosszul esett, amilyen stílusban írt, viháncolva, beszólogatva. Erre tessék, megírod a 13-as kommentedet és megint visszajött a kellemetlen érzés és egyben a megnyugvás is, hogy szerencsére elhatároltam magam a spanyol nyelvtől és a magyarországon élő spanyol közösségtől, a hozzád hasonó emberek miatt.

2022. máj. 30. 17:01
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
11, 14: Két külön válaszoló van. Én csak az 1, 4, 10-es válaszokat írtam, meg most ezt.
2022. máj. 30. 17:07
 16/16 anonim ***** válasza:
48%

Algarabía a szó, viszont és is találtam olyan szöveget, amelyben caravía-t írnak. Sok olyan szó, kifejezés van, amit csak egy bizonyos térségben használnak, ez is lehetett volna ilyen. (Tudom, hogy nem, de először azt hittem ez Puerto Ricói kifejezés.)

A halláshoz és a kiejtéshez: szerintem ide kell egy bizonyos szókincs is. Ha az ember ismeri a szót és érti a szövegkörnyezetet akkor ki lehet találni, viszont ha nem, akkor simán félrehallható. Olaszországban és Spanyolországban nyelvórákon rengeteg diktálás van, pont emiatt. (Olaszországban spanyol órán, Spanyolországban olasz órán voltam.) Egyrészt ott vannak az ékezetek, a h betűk, amiket nem ejtenek, b és v közti hasonlóság. (Ugyanúgy ejtik.)

2022. máj. 31. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!