Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyiket lenne könnyebb...

Melyiket lenne könnyebb egyszerre tanulni?

Figyelt kérdés

Olasz-spanyol

Olasz-francia

Német-holland

Tudom, hogy hasonlóak a párok és könnyű lenne összekeveredni, de mindenképpen kéne valamelyik kettő nyelv két éven belül. Melyik lenne a legkönnyebb?

2022. máj. 27. 11:32
A kérdező szavazást indított:
Olasz-spanyol
Olasz-francia
Német-holland
25 szavazat
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy viszonylag jó a nyelvérzékem, angolul megtanultam 1 év alatt C1 re
2022. máj. 27. 11:35
 2/16 anonim ***** válasza:
62%
Olasz-spanyol, mindenképp... szerintem...
2022. máj. 27. 11:38
 3/16 anonim ***** válasza:
89%
És miért pont ezek a párosítások jöhetnek csak szóba? Mondjuk egy spanyol-német esetén nemigen lenne mit összekeverni. Az tény, hogy eléggé másképp is épül fel a két nyelv struktúrája, nem lenne olyan, hogy ha az egyiket megértetted-megtanultad, akkor már megy a másik is.. De ha jó a nyelvérzéked, akkor ez nem lenne probléma.
2022. máj. 27. 11:53
 4/16 anonim ***** válasza:
77%
Én olasz-spanyolt mondanàm, mivel ên is ezt a kettőt tanultam, (és sikerült is magas szintre vinnem mindkettőt), azonban fontos, hogy úgy vàlassz, hogy neked melyik tetszik legjobban, melyikkel van a legtöbb motivàciód. Azt vàlaszd. A 2 nyelv egyszerre tanulásával kapcsolatban pedig ne teljesen egyszerre kezd el a kettőt, teljesen kezdőként lehet leginkàbb keveredni, hanem hagyj kezd el az egyiket, majd pár hónap múlva a màsikat. Mikor màr az első nyelvből nem vagy teljesen kezdő.
2022. máj. 27. 11:58
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!:)

#3 Nem feltétlen ezek jöhetnek csak szóba, csak gondoltam úgy gyorsabban lehet haladni, ha egy nyelvcsaládból való nyelveket tanulok. De megfontolok más megoldást is.

2022. máj. 27. 12:11
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Német/holland + valamelyik újlatin nyelv.

Amit eredetileg írtál, az akkor lenne ez könnyebbség, ha az egyik az anyanyelved lenne, vagy legalábbis már magabiztosan szinten beszélnéd.

Pár hónap különbség is még bőven "egyszerre" van szerintem. Ha muszáj kettőt a nulláról egy időben, akkor inkább legyenek minél különbözőbbek, hogy ne keverd őket.

Ez azért mondom, mert nekem 4 év spanyol sokat segített mikor utána elkezdtem franciául tanulni. De mikor bedobtam a portugált is, akkor már inkább nehézséget okozott a sok hasonlóság.

2022. máj. 27. 13:55
 7/16 anonim ***** válasza:
78%

olasz-francia vagy német-francia a nyerő, én is azt viszem.

nem éri meg a másik kettő, főleg olasz-spanyol, mert faszán keverni fogod.

a franciával többre mész, mint a hollanddal.

2022. máj. 27. 15:05
 8/16 anonim ***** válasza:
74%
A legkönnyebb az olasz-spanyol, viszont az olasz-francia hasznosabb. Nekem van C1-em olaszból és elég jól értem a spanyol írott szöveget, viszont a franciát csak nagyon kicsit. Szóval szerintem érdemesebb olyan nyelvet választani az olasz mellé, ami kevésbé hasonlít.
2022. máj. 27. 15:09
 9/16 anonim válasza:
Gratulálok a gyors angolodhoz. Nekem nem igazán megy az angol. Most kezdtem spanyolul, néha az olaszba is belenézegetek.
2022. máj. 28. 18:33
 10/16 anonim ***** válasza:
82%

"gondoltam úgy gyorsabban lehet haladni, ha egy nyelvcsaládból való nyelveket tanulok"

Mindegyik inoeurópai, nem? :)

Inkább akkor tudnál jobban haladni, ha két minél különbözőbb nyelvet választanál, hogy minél kevésbé legyen mit keverni, ha párhuzamosan akarod tanulni őket.

2022. jún. 9. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!