A magyar jelnyelv államilag elismert nyelvvizsgának számít?
Most olvastam, hogy elvileg államilag elismert nyelvvizsga.
Mit jelent ez pontosan? Volt már valaki, aki pl felvételinél beszámíttatta ezt? Sikeres volt? Ugyanannyi pontot ér, mint bármely más nyelvvizsga?
Mesterdiplomához szükségem lenne egy második, B2 szintű komplex nyelvvizsgára is - a jelnyelvet be lehet számíttatni?
Magáról a vizsgáról is szívesen hallanék, ha valaki megcsinálta esetleg, neten kb semmit nem találtam erről:(
Államilag elfogadott nyelvvizsgának számít b2 szint, diplomához is beszámítják.
A képzésről a SINOSZ oldalán lehet tájékozódni.
#második
Ezt én értem, de ezek csak tanfolyamok - a végén ahogy olvasom tanúsítványt kapsz csak… ez egyenlő a nyelvvizsgával?
a jelnyelvet megtanulni nem gyerekjáték.
drága a képzés és több év is lehet, mire eljutsz arra a szintre.
"Mesterdiplomához szükségem lenne egy második, B2 szintű komplex nyelvvizsgára is - a jelnyelvet be lehet számíttatni?"
Erről az adott intézménynél érdeklődj. Mesterdiplománál sokszor van megkötés a nyelvet illetően, ott már nem úgy működik hogy legyen bármi és csókolom.
Nálunk például fel van sorolva egy bő tucatni nyelv, csak azokat fogadják el. Még olyan "nagy" nyelveket sem fogadnak el mint például a japán vagy az orosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!