TEFL-tapasztalataitok mit mondanak, érdemes? Mennyire nehéz?
Középfokú angol nyelvtudással (nyelvvizsgát nem kérnek bemutatni hozzá) online elvégezhető (min 6 hét, max 6 hónap, ki hogy halad), és utána az ember taníthat angolt idegen nyelvként, jellemzően külföldieket, akár online formában, segítenek állást keresni.
Van itt olyan, aki elvégezte?
Én több emberrel találkoztam aki elvégezte és tényleg tanítani kezdett. Ők mind angol anyanyelvűek voltak szóval a nyelvvel nyilván nem volt gondjuk.
Sok hely van a világon azoknak akik elvégzik. DE!:
- mindenütt HATALMAS előnyben vannak akik egyébként angol anyanyelvűek
- ki kell költözni
- ellátást kapsz és valamennyi zsebpénzt, de nem ebből fogsz meggazdagodni
Fiatalon nagy kaland, hosszútávon senki sem csinálja.
Azt hinni, hogy 'ja amúgy igazából nem kell tudnom angolul de majd dől a lé' az önáltatás. Ha nem kapják meg a minőséget akkor elküldenek vagy ha online oktatásról beszélünk akkor nem jelentkeznek többet.
Ez érthető is. Ha pl olaszul akarnék tanulni akkor 100x jobban mennék egy olasz anyanyelvű tanárhoz mint egy olyan litvánhoz aki elvégezte az olasz gyorstalpalót.
2
ez egy akkreditált, amiről beszélek, van honlapjuk és azon minden feltüntetve, ami legalizálja a működésüket.
3
tévedés, nem kell kiköltözni, csak annak, aki ezt akarja, amúgy szintén a honlapjukon szerepel, h. online is lehet tanítani, segítenek munkához jutni, egy táblázatban még az óradíjak is fel vannak tüntetve, átlagosan 15-25 dollárt lehet egy 50-60 perces órával megkeresni.
Átlagosan nyugodtan álmodozzál. Ahogy mondtam én találkoztam ilyenekkel ellentétben veled. Persze 'segítenek munkához jutni', de - és javíts ki ha tévedek - nem garantálnak semmit.
Ha azt hiszed, hogy középfokú nyelvtudással majd ennyit keresel akkor jól el vagy tévedve ugyanis ez az USA-ban, Angliában sem számítana rossz órabérnek.
5
örülök, h. te mindentudó vagy... miközben bemondásra kéne elhinnem, h. ismersz ilyen embereket.
szval a te szavad nem hinném, h. többet nyom a latba.
olyanok érdekelnek, akik magyarként ezt elvégezték.
Nem mondtam, hogy mindenttudó vagyok. Ha bemondásra nem hiszed el amit írok akkor minek teszel fel kérdést? Gondolom a többi válaszolót ismered :)
Klasszikus álmodozó, aki nem szereti ha nem azt válaszolják neki amit látni szeretne.
7
sztem nem kéne ilyen fölényes és kategorikus személyiségprofilt felállítanod, merthogy nem is ismersz.
érdekes mennyi indulatot szít benned a kérdésem, pedig pusztán érdeklődtem, de te már az első perctől kioktatsz, minősítesz, és megmondod a tutit.
Semmilyen indulatot nem szított bennem a kérdésed, sem a válaszaid. Sok olyan ember megfordul itt, aki azt hiszi, hogy megtalálta a szent grált és különösebb munka nélkül fogja majd a nagy zsetont keresni.
Aztán meg nem, mert ahhoz nem elég egy kb középfokú (papír nem kell hozzá) nyelvtudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!