Mennyit ér az érettségis nyelvvizsga?
Figyelt kérdés
Emelt érettségit tettem angolból és ugyebár ha megvan a 60% (ami meg kell legyen), kapok mellé egy B2-es nyelvvizsgát. A kérdésem az lenne, hogy az így megszerzett nyelvvizsga ugyanannyit ér-e mint pl. egy TELC vagy ELC, vagy akármi más.2022. máj. 14. 13:18
A kérdező szavazást indított:
ugyanannyit ér
kevesebbet
13 szavazat
2/5 anonim válasza:
igen, magyarországon minden olyan helyen használhatod az érettségihez kapott papírt, ahol b2es nyelvvizsgát kérnek (de a felvételi pontszámításnál van valami katyvasz, hogy ha az emelt érettségi pluszpontjait viszed, akkor nem viheted ugyanazt az érettségit nyelvvizsgapluszpontként se? vagy az akkor van ha a szak felvételi követelménye az emelt szint és akkor az emelt érettségis pontokat nem kapod meg pluszba? nem tudom de nézz utána ha ahhoz kell)
3/5 anonim válasza:
Így van, a felvételinél egy nyelvből csak egyféle pluszpont jár, vagy az emelt, vagy a nyelvvizsga után. De az emeltért akkor is jár pluszpont, ha az adott tárgyból követelmény az emelt, sőt, csak akkor jár érte, ha érettségi tárgy a választott szaknál. De a kérdés ugye alapból nem ez volt. :)
Egyébként igen, ugyanannyit ér, mint a többi nyelvvizsga. Annyi, hogy "csak" államilag elismert, de ez több másik nyelvvizsgáról is elmondható. Ha nem szeretnél pl. külföldi egyetemre menni, akkor ez nem lesz probléma.
4/5 anonim válasza:
Papiron vagy tényleges tudásban?
5/5 A kérdező kommentje:
Papíron kérdeztem természetesen. Tudásban nem érdekes, a lényeg, hogy meglegyen :D Köszönöm a válaszokat, a pluszpontokkal tisztában voltam. Az államilag elismert nekem tökéletes, nincs tervben külföldi egyetem.
2022. máj. 18. 13:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!